Com sobreviure a Argentina

Què es necessita per entrar a Argentina

Depèn. De que depèn? De segons d’on siguis i a que vinguis (ja us pensàveu que anava a seguir amb un “según como se mire, no? ;P)

Suposem que ets de Catalunya o d’Andorra i que vens de turisme: No necessites un visat especial, senzillament el passaport al dia on t’hi posaran un segell com a turista per 3 mesos amb opció de pròrroga per tres mesos més. Aquesta pròrroga es pot aconseguir pagant $300 (pesos argentins). O l’altra opció és sortir del país i tornar a entrar visitant alguns dels llocs que queden “Pels Voltants d’Argentina“.

Si vens amb intencions de quedar-te una mica més de temps, necessitaràs un permís que t’habiliti per a tal, en aquest cas hauràs de sol·licitar la residencia temporal o la permanent. A “Més que de viatge (I) i (II)” trobareu més informació sobre el tema, d’una experiència personal. De tota manera sigui quin sigui el vostre tipus de residencia necessitareu sortir de casa amb una còpia de la Partida de Naixement legalitzada, un Certificat de carencia d’Antecedents penals al teu país de residencia dels últims 5 anys amb la Postil·la de la Haia. A Catalunya, els antecedents te’ls tramiten a la Gerència Territorial del Ministeri de Justícia a Catalunya, Garcilaso, 123 a Barcelona, on almenys fa 4 anys ja te’ls postil·laven (consulteu a la web els documents necessaris i els Formularis requerits per a qualsevol dels dos tràmits). Per la resta de documents, per a tenir la Apostil·la de la Haia, s’ha d’anar al Pg Lluís Companys 14-16, on a mi em van tardar 1 setmana.

LujanSi vens a estudiar entraràs al país com a turista i durant els 3 mesos hauràs de tramitar la residencia com a estudiant a la Dirección Nacional de Migraciones (Av. Antártida Argentina, 1355). Necessitaràs portar de casa els documents que ja hem comentat o hauràs d’anar al Consulado General de España en Buenos Aires (Guido 1770) per tal de poder-los tramitar des d’Argentina. També hauràs de tenir una Constancia d’inscripció a la institució educativa que o bé portes des de la teva universitat i avalada per Consulat Argentí a Barcelona o bé et fan al lloc on vagis a estudiar a Argentina. Una vegada a Argentina hauràs d’anar a tramitar el Certificat de carència d’Antecedents penals a Argentina i amb tot això i la taxa corresponent ja podràs començar els tràmits. Si voleu llegir una mica més sobre el tema us recomano la web “Estudiar en Argentina” que és la que et deriven des del Consulat Argentí.

Si és la primera vegada que vens a Argentina, potser et serveixi d’ajuda alguns dels posts d’Hauries de Saber…

Per més informació sobre els requisits per entrar a Argentina mireu la web de la Dirección Nacional de Migraciones. Altres webs que us poden ser d’utilitat son la del Consulado General de España a Buenos Aires o la del Consulado General y Centro de Promoción de la República Argentina en Barcelona. En totes tres institucions, sempre que m’he posat en contacte via mail, m’han contestat, amb més o menys temps però mai m’han deixat un mail sense resposta.

A Informació útil per viatjar a l’Argentina us expliquem el tema de diners, transport, etc.

Categories: Com sobreviure a Argentina

Tagged as:

Deixa un comentari