Coses que no t'esperes per Argentina

Coses que no t’esperes pel carrer

Hi ha coses que no t’esperes trobar en una gran ciutat com Buenos Aires, una és que tingui més noms que el Pitu (que em sembla que no és un expressió real, però és igual, m’enteneu)  Ciudad Autonoma de Buenos Aires, Capital Federal, CABA, Baires o Capital, com l’anomenen aquí.

Tampoc t’esperes trobar camions tan antics, com per exemple els de fer mudances, que semblen de museu.

Tampoc t’esperes que no hi hagi contenidors, bé per ser correctes ara ja hauríem de dir que no a tot arreu hi hagi contenidors i és que el més curiós és que estan començant una campanya per reciclar i conscienciar a la gent quan encara no tenen contenidors ni de bassura normal.  De moment, es treu la bossa de les escombraries i es deixa a l’arbre de davant de casa.

Una altra cosa que no t’esperes és que cada edifici tingui les rajoles de les veredes diferents, com abans als nostres pobles o molt menys que de cada 3 rajoles, 2 es moguin i una estigui trencada.

Però el que no t’esperes enlloc son coses com veure una casa en un teulat, si, si, tota una casa i bonica, eh? O que hi hagi una palmera dins d’un concessionari o que algú, sense saber encara el perquè, hagi decorat el seu balcó amb…diré que amb ninos, però no és realment el que penso.

Lambare y SarmientoTampoc t’esperes que, per lo general, no hi hagi rentadores a les cases i que, per tant, existeixen botigues on et renten la roba. Però no com a les pelis, que veus el tio bo que entra a la botiga plena de rentadores i posa la roba a rentar, la que porta a la bossa i la que porta posada ;P si no que a Capital, poses la roba a una bossa i la hi deixes a un xino que en 24h te la renta, seca i migplega. També te l’acaba fent malbé, per descomptat. I dic xinès perquè aquí les botigues van per nacionalitats. Els xinesos porten o supermercats o laveraps, els peruans i bolivians, les verduleries; els japonesos s’encarreguen de les tintoreries i els de Paraguay treballen a l’obra. Evidentment és una generalització però zafa.

I és que Buenos Aires té espai per tots i per tothom tot i que a vegades a les 18h dins del subte en sortint de la City no et sembli veritat, ja que al metro no hi cap una mosca més.

1 reply »

Deixa un comentari