Com sobreviure a Argentina

Informació útil per viatjar a Argentina

Mitjans de transport: a Buenos Aires hi ha metro o més ben dit Subte, et conve treure’t la SUBE que és una targeta on hi carregues diners i et serveix tant per metro com per autobusos urbans o conurbans i trens. Actualment, 2016, els transports públics només es poden pagar amb la SUBE. Abans, amb la SUBE el bitllet del colectivo (autobús) eren més barat que si el pagaves a dalt, i a sobre, només acceptaven monedes. També està bé que us feu amb una Guia T per saber quins autobusos us convenen més. A Com moure’t per Buenos Aires amb transport public i caminant teniu una mica més d’informació sobre el tema. També us recomano llegir “tot el vols saber de Capital“. Un altre transport per la ciutat son els taxis, els porteños en són fans, o els remís. El remís és un “cotxe amb xofer”, el remisero, que alquiles perquè et porti a algun lloc i el preu va fixat per la distancia recorreguda, en canvi el taxi, conduit pel tachero, el pares pel carrer (a l’estil de Barcelona) i pagues la baixada de bandera i per temps. L’altra opció que hi ha avui per moure’s per la ciutat és la xarxa de bicicletes a l’estil Bicing de Barcelona però gratuïtes! Per ser turista només cal que portis el teu passaport i una fotocopia, en breu publicarem un post amb més informació.

Per moure’t pel país tens avions, força cars els passatges però tardes poc temps o els omnibus que son uns autocars molt ben preparats, l’estació principal de sortida dels autobusos és a Retiro, demaneu per la Terminal de Ómnibus de Retiro, no per la Estación de Autocares, també en surten des de Once. Els dos aeroports de la ciutat son el de Ezeiza “Ministro Pistarini”, que si veniu des d’Europa, probablement sigui on haureu aterrat o el Aeroparque Jorge Newbery que és més per vols interns, més info.

Allotjaments: de tots els estils i per a tots els gustos, des de hostels fins a hotels de 5 estrelles. Si voleu llogar un departamento, és a dir, un pis, tenen un requisit estrany: una garantia d’una propietat. És més, moltes vegades aquesta propietat ha d’estar a Capital i en els casos més fins, ha de ser d’un familiar directe. Per tant, com que probablement no tingueu un pare o mare vivint a Buenos Aires a la seva casa pròpia, haureu d’anar per la part del lloguer a estrangers on és fàcil que us toqui pagar en U$D i el preu canvia totalment. La part positiva és que el contracte no serà per 2 anys, sino que podreu pactar pel temps que sigui que estareu a Capital.

DinersMoneda: pesos argentins, o simplement, pesos. Avui en dia, van molt buscats els euros i els dòlars, per un tema polític. Quan jo vaig arribar, canviava a les cases oficials del carrer San Martin i Reconquista, a la City,  però avui en dia, tothom us recomanarà que aneu al mercat negre, ja que el canvi us afavorirà. La veritat, jo no en tinc ni idea de com funciona, no us puc ajudar més que dir-vos que us passegeu per Florida i parleu amb algú dels “cambio-cambio”. No ho he fet mai, per tant no sé si és segur o no. Amb el canvi de govern de 2015 el tema ja està més obert i es pot tornar a anar a les cases de la City.

Telèfons: necessites un telèfon que funcioni a Argentina. La veritat és que avui en dia la gran majoria de gent, ja té un telèfon amb aquestes condicions però sempre quedem algun “ranci” que per no estar actualitzats no tenim ni “facebo”. El prefix d’Argentina és 0054 i el d’Espanya el 0034. Els telèfons a Argentina també tenen prefix segons la província, per exemple a Capital hauràs de posar 11 abans del número de telèfon (equivaldria al 973 de Lleida) i a més a més has de tenir en compte que tot celular (o mòbil) porta el 15 davant del número si truques des d’un fix. Si aconseguiu un celu, els de casa vostra us hauran de trucar al: 0054 + 9 + 11 + Número de mòbil (sense el 15, eh?)

EndollElectricitat: necessitareu un adaptador ja que l’entrada de llum, majoritàriament, son com els de la foto. A vegades són una espècie d’endolls múltiples, però per assegurar-vos el tiro, porteu un adaptador que us funcioni amb la vostra sortida, ja que per exemple el de les bateries dels portàtils acostuma a ser més ample dels que ofereixen a Argentina.

Requisits d’entrada com a turista: el passaport i el bitllet de tornada, no necessitem visat. Més informació: Què es necessita per entrar a Argentina.

Argentina

Clima a Argentina: depen d’on aneu. A Buenos Aires és molt semblant al clima de Barcelona, al sud sempre hi fa fred i al nord els estius son com els d’Andalusia. Llegiu “la Millor època per visitar Argentina” hi ha una mica més sobre el tema clima.

Menjar: cap problema, hi ha de tot i sobretot a Buenos Aires, hi ha fins i tot restaurants de diverses nacionalitats, per a celíacs, vegetarians, vegans, etc. Hi ha coses que has de menjar a Buenos Aires si o si.

Aigua: jo bec cada dia de la de l’aixeta, així que no hi ha problema.

Retipic: Tango, futbol, asado, mate i política.

Telèfons per tenir aprop:

Policia Federa: 911

Bombers de la Ciutat de Buenos Aires: 100

Ambulancies (SAME): 107

Ah, i sou “gallegos” és igual que hagueu nascut a Catalunya, abans que catalans o fins i tot abans que espanyols, pels argentins, sou gallegos. Potser us ajudi una mica algun dels posts de la Guia de “Hauries de Saber…”.

Si us sembla que em deixo algun punt, pregunteu!

PD: anoteu-vos aquest telèfon que és de la Policia Federal en Ayuda y Defensa del Turista: (0054) 0800 999 5000 | (0054) (011) 4346 5748. Atenció al turista, linia gratuïta: 0800 999 283 Mai es sap.

Categories: Com sobreviure a Argentina

Tagged as:

Deixa un comentari