Buenos Aires

Once

Once és un dels “Centros Comerciales a Cielo Abierto de la Ciudad de Buenos Aires” que son zones de la ciutat dedicades al comerç, amb diferents gremis, preus i qualitats. En aquest àmbit hi podem situar Florida i Lavalle, l’avinguda Corrientes, l’avinguda Santa Fe o l’Avellaneda i sobretot, Once.

Com a Once es coneix la zona de comerços que envolten l’estació de trens Once de Setiembre, al barri de Balvanera. La coincidència de la data amb el nostre 11 de setembre és això, coincidència. A Buenos Aires representa el dia que la ciutat es va independitzar d’Argentina, el 1852

Si de cop, sense saber com, ens deixessin a Once, no diríem mai que estem a Buenos Aires. La zona és una barreja d’immigrants que han aprés a conviure i a barrejar les seves costums. Així a la cantonada de Pueyrredón amb Perón pots comprar menjar al més estil bolivià; si vols tradició i cultura jueva has d’anar a la zona de Lavalle, tot el barri de Balvanera és conegut com la zona jueva, amb les sinagogues, clubs jueus i els locals. Ara també hi ha botigues de tecnologia importada pels asiàtics. Des de Corrientes fins a Rivadavia la quantitat de locals de roba, teles, electrodomèstics, etc. que hi ha és innumerable i si a més a més hi afegim els venedors ambulants fan de tota la zona una mercadillo gegant que moltes vegades por arribar a col•lapsar al comprador més compulsiu. L’estil de Once és típicament mercadillero i els preus però també la qualitat en són el millor exemple. Cada carrer està més o menys separat per rubros, Avenida Belgrano les botigues de mobles obertes de dilluns a diumenge, Bloulogne Sur Mer les de components d’electrònica, també hi ha carrers on destaquen les botigues juguets o de teles o botigues d’electrodomèstics o de cotilló.

Si hi ha la intenció d’anar a comprar, millor ves-hi amb un argentí, Once també és un exemple clar que els preus varien en funció de l’accent del client.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s