Com sobreviure a Argentina

Coses imprescindibles per moure’t per Baires

A Com moure’t per Buenos Aires amb transport públic parlàvem de la manera de viatjar, com obtenir la Sube o quant valien els bitllets. Ara rellegint, em surt una rialla perquè de la mateixa manera que deia: “és l’única cosa que en 2 anys no ha pujat”; ara em veig amb l’obligació de redactar el post perquè a pujat i com ha pujat i el pitjor, si fem cas dels rumors, com pujarà!

SubeEls autobusos van passat de valer  de $1,10 a $1,25 amb monedes, a valer el mateix valor si pagaves amb Sube però augmentant considerablement si pagaves amb monedes. Però ara, 2013, ja estem pagant $1,50, $1,60 o $1,70 amb Sube si ens quedem per Capital i fins a $2,70 si sortim a Província. Però els preus canvien i agafen una altra dimensió si ens hem deixat la Sube a casa i hem de pagar amb les beneïdes monedes, perquè això si que no ha canviat o pagues amb Sube o amb monedes, és a dir no es pot pagar amb bitllets. Doncs el que paguem a $1,50 amb Sube, amb monedes ho paguem a $3, el $1,60 equival a $3,25 i així va augmentant fins als $5,50 que corresponen als 2$,70 de la Sube.

El Metro segueix valent els $2,5 que valia al gener del 2012 però els rumors diuen que pot arribar a costar fins a $6 i és que el tema del Subte és tot un tema polític. Que si ho gestionava l’Estat, que si s’ho queda el Govern de la Ciutat, que si no ho poden pagar, que si no poden mantenir la vigilància, que si canviaran a metros més moderns, que si…en fi, política.

Pel que fa al Sube, que ja es paga, pots comprar-la online($25) o Correos o en algun quisoc per $15, necessitaràs el DNI o el passaport en cas de ser estranger. La pots carregar al mateix metro o en quioscos, sense cost addicional. Atenció a això, carregar la Sube no té cost! si en algun lloc us intenten cobrar algo, ni que sigui $1 gireu cua i marxeu i si en teniu ganes denuncieu l’establiment.

Degut als moments de canvis que estem tenint i per no haver d’anar reescribint el post o publicar-ne de nous, anuncio públicament que NO actualitzaré més aquest tema a no sé que hi hagi algun canvi considerable o sorprenent. Per tant si algú vol saber l’actualitat, deixeu un comentari i us el respondré, en la mesura que el sapigui.

Altres webs on consultar sobre el tema: Sube, Subte, Colectivos.

2 replies »

  1. Només com a curiositat de l’augment de preus, la última pujada amb Macri com a president. El bitllet més barat de bus és de $6, el metro segueix valent $4,5 (de moment, hi ha el rumor que passarà a $7) i apartir del viatge 20, en un mateix mes, el bitllet costa menys.
    La SUBE no és personal, per tant la podeu compartir.

  2. Actualitzant una mica els preus a octubre de 2014. La SUBE val $25. El subte ja val $4.5 i els viatges per ciutat amb colectivo entre $3 i $3,5 arribant als $4,50 si vas a província.

Deixa un comentari