Buenos Aires

Museo Etnográfico “Juan B.Ambrosetti”

El Museo Etnográfico “Juan B.Ambrosetti” té col·leccions d’arqueologia, etnografia i antropologia biològica principalment d’Argentina i dels països colindants. El museu va començar a caminar el 1994 de la mà de J.B. Ambrosetti i la Facultad de Filosofía y Letras de la UBA. El sr. Ambrosetti nascut el 1865 fou un etnògraf i naturista i fou un dels primers en estudiar el folklore nacional. Com a arqueòleg destaca el descobriment del Pulcará de Tilcara, una fortalesa indígena, a la Quebrada de Humahuaca a Jujuy.

Museo EtnograficoSobre del senyors del Pucará podrem aprendre més en la  part més extensa del museu, la secció d’arqueologia que ocupa tota la planta superior. Aquesta àrea està dedicada, principalment, a les cultures precolobines andines remuntant-nos a 4000 anys d’història fins a l’arribada dels espanyols. La part d’etnografia permet viatjar pel món i veure peces de llocs tan diversos com la Isla de Pascua o Oceania o fins i tot un altar budista de Japó. Una de les altres seccions importants del museu és la dedicada a les expedicions a Tierra del Fuego i com en poc més de 100 anys es va exterminar les societats natives del territori. L’altra sala que ens queda per veure conté una de les joies del museu, un vestit autèntic dels “danzantes”. Els “danzantes” es tractava d’una tradició de Sucre, Bolivia, i consistia en un grup de 10 o 12 homes que ballaven amb vestits decorats amb peces de plata durant el Corpus Christi i la festivitat de la Verge de Guadalupe.

Del que no ens hem d’oblidar és d’admirar l’edifici d’estil historisita italianitzant de la decada de 1870, l’arquitecte del qual fou Pedro Benoit, que ja estava destinat com a seu de la Facultat de Derecho de la UBA.

Museo Etnográfico “Juan B. Ambrosetti”_Moreno 350. De dimarts a divendres de 13:00 a 19:00 i caps de setmana de 15:00 a 19:00. Entrada gratuïta. Bo contribució de $4 o $10. Visita 1.30h

Deixa un comentari