Argentina

Colón

Colón és una de les “platges” d’interior d’Argentina i un dels llocs de turisme preferit per les províncies del voltant, bona part de la seva activitat turista té involucrada l’aigua del riu Uruguay, des de les seves termes públiques fins a la pesca, passant per passejos en barca o les platges. És un dels centres turístics més importants de la província de Entre Ríos i per això els preus tant dels allotjaments com dels restaurants no són del més econòmic de la zona. Situat a “només” 230km de Capital pot ser perfectament una escapada de cap de setmana.

L’avinguda 12 de abril és el “carrrer major” del poble i recorda la data de fundació de la localitat a mans de Urquiza, el 12 d’abril de 1863. Els primers habitants de la zona eren suïssos i venien a treballar a la Colonia fundada per Justo José de Urquiza anomenada San José, el patró de la seva família. Colón va nàixer de la necessitat de crear un port per treure els productes de la colònia degut a les batalles entre federals i Buenos Aires, precisament per la duana portuària de la Capital.

San Martín (Colón)Des de l’estació d’autobusos, a Paysandú i 9 de julio, podem anar caminant a tots els punts importants de la ciutat. Si pugem unes cuadras, fins a la Avda. Pte. Perón amb la 12 de abril ens trobarem amb la plaça principal, Plaza Washington on hi ha la Iglesia Santos Justos y Pastor i a la cantonada amb 12 de abril hi ha la Municipalidad. Desprès podem baixar per la 12 de abril, que està plena de botigues i restaurants i per la nit es converteix en una zona peatonal. El solar de 12 de abril, Paso, Lugones i Urquiza pertanyia al propi General Urquiza, qui cedí a la Junta de Fomento de la Villa Colón 10 solars. La parcel·la fou adquirida pel Jaime Mir, un comerciant familiar de Urquiza el qual construí la casa i fins i tot el mateix General hi va pernocatar la nit que el Presidente Sarmiento visità Colón. Actualment és el recinte que la Municipalidad utilitza per allotjar-hi els artesants creant així el Centro de Artesanos La Casona. A l’altre costat del carrer hi ha la Plaza San Martín, amb el monument eqüestre del Libertador i tot d’escultures de fusta dels artesans.

La 12 de abril acaba a l’encreuament amb la Avda. Costanera Quirós. D’aquí anem a la Informació i Turisme. Seguint per Peyret anem a la Playa Norte i a la zona de restaurants i parrillades. Al final d’aquesta avinguda ens trobarem amb les Termas i el Espigón a la Playa Punta Colón. El complex termal son 10 piscines de diferents temperatures amb aigua d’un pou a 1500m de profunditat riques en sodi, clorur, potassi i fosfat.

En direcció sud, sempre per la costanera, arribarem al Parque Quirós i seguint les platges i el camino costero podrem passejar per la Reserva Ribera Sur.

Herminio Juan Quirós fou diputat al Congreso Nacional por Entre Ríos el 1920 i governador de la província de Entre Ríos el 1930. Des d’aquestes posicions va poder aportar creixement a Colón amb la creació de la Escuela de Artes y Oficios, el Internado Fraternal o la Escuela Granja, entre altres.

Recomano 100% passar per l’oficina d’Informació i Turisme que obren de 7am a 23h, almenys durant temporada alta. Tenen una base molt completa de restaurants, activitats per fer i allotjaments i fins i tot et marquen els que encara tenen disponibles. La veritat és que és una informació molt completa i un tracte molt professional. També et facilitaran els horaris dels locals que venen productes típics de la regió com el formatge, alfajors atesanals o vi.

Pels voltants de Colón hi ha el Parque Nacional El Palmar, que per anar-hi haurem d’agafar un autobús fins a Ubajay $13-$17; el Museo Histórico Regional de la Colonia San José, al poble de San José a 10km de Colón. També a prop queda el Molino Forclaz, a 3km i el Pueblo Liebig a 9km amb el Museo Histórico o ja a 1h en autobús, $14-$16 hi ha Concepción del Uruguay que serà la porta d’accés al Palacio San José.

2 replies »

 1. Hola Ares! Aquestes termes de les que parles deuen ser el lloc ideal per deconnectar de la ciutat, oi? tindrem molt en compte les teves recomanacions per quan tornem a Buenos Aires, veiem pels teus articles que més enllà de la gran ciutat hi han moltes coses per veure que valen la pena i no són gens conegudes a nivell turístic pels de fora!

  Salutacions!

  • Hola,
   la veritat és que hi ha moltes opcions però les llargues distancies i el no tenir cotxe, juga una mica en contra. Però si que és cert, que hi ha moltes coses a veure i fins hi tot a la mateixa ciutat fora dels circuits turístics.
   Quan vulgueu, us espero!

Deixa un comentari