Coses que no t'esperes per Argentina

Les botigues

De fet aquest post és una barreja entre les botigues i la venta que no t’esperes, que no té perquè ser el mateix.

KioskoLa primera botiga que no t’esperes és que al kiosk no hi venguin diaris sino que sigui una espècie d’estanc i de botiga de gominoles però tampoc essent exactament això. Ho intento descriure perquè sigui una mica més fàcil d’entendre i us poso una foto perquè em sembla que amb les paraules és complicarà massa. El kiosk acostuma a ser una gòndola on pots comprar xocolata, barretes de cereal, galetes, alfajores, golosines amb bosses, xiclets, caramels, begudes etc. tot a la vista perquè puguis comprar una cosa soleta i així “berenar”, per exemple. També et venen tabac, et carreguen el celular o la SUBE, venen segells, paquets de mocadors,  etc.

Tampoc t’esperes que a la carnisseria només venguin carn, de vaca evidentment, perquè potser tampoc t’esperes que algú et pregunti “qué querés carne o pollo?”. Així que entenem com a carne, la carn de vaca. Total que a la carnisseria només venen carn i si vols embotits has d’anar a la fiambreria i si vols pollastre, doncs a la polleria. Si vols alguna altra carn, ja has d’anar a botigues especials. Conill i ànec són difícils de trobar, el porc és fàcil trobar la chuleta, que seria el nostre llom amb os. Provablement a la mateixa botiga que et vengui el conill també puguis comprar vizchacha, carpincho, yacaré i altres carns autòctones.

Una altra botiga, si més no curiosa i més per la gran quantitat que n’hi ha, son les “bugaderies”. Però no les bugaderies on portes l’abric, el vestit de novia o el pelutx, si no els “lavarap”. És a dir, els portes una bossa amb la teva roba diaria bruta i l’on demà la vas a buscar neta. A més a més, el 99,9% d’aquestes botigues les porten xinesos i el motiu d’aquetes botigues és que a moltes llars no hi ha rentadores. Una part és positiva, t’oblides de posar rentadores i d’estendre la roba però la part negativa és que la roba no es cuida gaire i que misteriosament els mitjons mai els tornes a tenir en parells complets.

Pel que fa a la venta que no t’esperes podríem posar l’exemple de Once, és a dir una zona on hi ha tant negocis com venta ambulant, un davant de l’altre i no passa absolutament res, és una barreja entre “mercadillo del dissabte” i “Carrer Major”. O tampoc t’esperes que de tant en quant, de fet, més sovint del que us pugueu imaginar, algú estigui venen fruita ambulant. Tenen dos o tres caixetes de productes diferents, una bàscula portàtil i et venen la fruita al mig del carrer. De la mateixa manera, la venta ambulant s’estén a tot tipus de productes, samarretes, bolsos, mitges i mitjos, adaptadors de la llum, fundes per la SUBE, pilotes, joguets, draps de cuina, encenedors, etc. I també pots trobar aquest tipus de venta a tot arreu, a tots els barris i tant en forma de paradeta com directament als semàfors, al metro o als autobusos. De fet, de camí de la feina a casa, sense gairebé ni desviar-te pots arribar a casa amb un CD dels millors temes dels 80, una pilota, una cinta mètrica, uns kets, unes plantilles pels kets nous que t’has comprat que evidentment no son de gaire bona qualitat i has de reforçar, un adaptador per poder endollar el teu ordinador europeu, la fruita pel postre i si passessis per Once, podries comprar fins i tot el sopar, ja que hi ha tot un sector de menjar tipo bolivià ambulant. Així que potser si que les distancies son llargues, però ben aprofitades economitzes el temps ;P.

VerduleriaUna altra cosa curiosa que et trobes és que en una ciutat tan gran com Capital encara conserven cert encant de gremis. És a dir, si vols comprar llana, has d’anar a Scalabrini Ortiz amb Córdoba, si vols teles has d’anar a la zona jueva de Lavalle, si vols rams de flors a Sarmiento amb Acuña de Figueroa, si vols components  electrònics a Boulogne Sur Mer entre Corrientes i Perón. Si el que vols és preparar una escapada de camping has d’anar a Paraná entre Córdoba i Corrientes on hi ha tot de botigues de coses de muntanya i camping. Si creues Corrientes, les botigues d’aquella zona són més de pesca i caça. I si vols coses per la llar hauràs d’anar a Av.Jujuy amb Av. San Juan on hi ha tot un seguit de “Bazares” però si vols mobles passeja per Av.Belgrano. En cas de voler recanvis o accessoris pel cotxe, passeja per Av.Warmes.

Així que tens dos opcions per sortir a comprar, si saps el que vols, busca la zona que més et convé i si no saps el que, surt al carrer i alguna cosa ambulant trobaràs que t’anirà bé.

Deixa un comentari