Buenos Aires

Reserva Ecológica Costanera Sur

A dins de Buenos Aires, a un dels barris que té els edificis més alts i la més alta contaminació lumínica, hi podem trobar una reserva ecològica, com si de la Mitjana es tractés.

Reserva Ecológica Costanera Sur

En situació

La zona on hi ha l’actual costanera, era a principis de 1900 el Balneario Municipal que va quedar clausurat el 1250 degut a la contaminació de les aigües del riu. Anys més tard, cap al 1978 es començar el projecte del que hauria de ser el “Centro Administrativo de la Ciudad” i el primer pas va ser dipositar runa per tal de guanyar terreny al riu. Uns anys més tard, el projecte va quedar abandonat i la pròpia natura va anar adaptant el nou terreny, sorgint-ne un ecosistema adaptat que amb el temps acabaria essent declarat Área de Reserva Ecológica.

Reserva Ecológica Costanera Sur
Cui

Fauna salvatge a la ciutat

La diversitat d’ambients que hi ha a la Costanera garanteix l’existència de diverses tipus d’animals i de plantes. D’aquesta manera a Costanera Sur hi podem trobar el bosc, la llacuna, el banyal i el bosc. La zona de les llacunes està formada per llacunes alimentades per les aigües de la pluja, per tant el seu nivell varia segons les precipitacions anuals i l’estació de l’any, tot i que el canvi climàtic que s’està notant cada vegada més fa que les llacunes estiguin la gran majoria dels dies seques i això ha provocat la pèrdua de fins el 30% de les aus que es podien contemplar a Costanera. Pel que fa als animals podem veure pels camins cuis, un tipus de rosegador i musteles, així com una gran quantitat d’insectes, amfibis.

Reserva Ecológica Costanera Sur

Els amants de la natura i de l’observació d’aus tenen un lloc ideal ben a prop de Capital, us deixo un link que pot ser d’ajuda en aquest tema: Reserva Ecológica Costanera Sur. A més a més, les nits de lluna plena d’estiu es pot visitar la Costanera mitjançant una visita guiada nocturna on s’aprèn a apreciar els sorolls de la nit i a entendre la problemàtica de tenir una de les zones amb edificis més alts i il·luminats de la ciutat tant a prop com és Puerto Madero.

Reserva Ecológica Costanera Sur_Ceibo

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.