Diumenge per Buenos Aires

Una tarda de pluja o molta calor

Tant si plou com si fa molta calor tots busquem un lloc tancat o per resguardar-nos de la pluja o perquè té aire condicionat i així poder suportar la humitat terrible que es pateix a Baires. Per tant, com a opcions tenim els museus, cines, teatres, centres culturals, algun centre comercial o shopping o aprofitar per fer un cafè a un dels bars típics de Capital. L’opció que us proposem aquesta tarda té alguna d’aquestes coses i la zona escollida és Recoleta.

La idea és sortir desprès de dinar per anar a fer el cafè a fora. Nosaltres us proposem una opció, fer-lo al carrer Austria, 2593 on hi ha el “Un Café con Perón”, el bar del Instituo Nacional Juan Domingo Perón i que es troba on hi havia l’antiga residencia dels presidents, el Palacio Unzué. També podeu anar a fer el cafè al Bar La Biela, davant de l’església,  un dels Bars Notables del barri tot i que si no sou fans de pagar per la “marca” potser no us apeteix (confesso que jo no hi he entrat mai, precisament perquè no m’apeteix pagar el doble per un cafè, simplement perquè el faig a La Biela).

Suposem que dinem en horari argentí, és a dir, cap a les 13h i que a les 15h ja hem fet el cafè i tot, així que anirem cap al Centro Cultural Recoleta, al costat de la Iglesia del Pilar, on podrem veure exposicions o escoltar música, tot depèn del dia. A més, no està de més, aixecar al cap i contemplar la construcció que ocupa el CC Recoleta ja que es tracta d’una part del monestir del recoletos, de l’època colonial. Durant el 1700 es va començar la construcció de l’església i del monestir franciscà. El 1822, amb el Decreto de Reforma Eclesiástica dut a terme pel ministre Rivadavia s’expropien tots els terrenys religiosos, evidentment, aquest convent no n’és l’excepció, així l’hort passa a ser el primer cementiri públic catòlic de la ciutat i el convent passa a ser l’escola d’agricultura, jardí botànic, presó i quartel. Finalment el 1980 s’inaugura el Centro Cultural Recoleta, desprès de certes modificacions a l’edifici al llarg del temps per anar-lo adequant a cada funció que se li atorgava.

Desprès podem anar al MNBA, el Museo Nacional de Bellas Artes, que amb entrada gratuïta fa que el puguem visitar tantes vegades com vulguem i al ritme que preferim. Per visitar-lo d’una manera diferent jo us proposem el següent, arribar a les 17h que hi ha una visita guiada temàtica pel museu. Es tracta de recorreguts d’una hora on es visita una sala del museu amb un tema específic per exemple “relats bíblics” o també es potser que es recorri el museu veient a pinzellades l’evolució de l’art entre dos períodes artístics o aprenent sobre la vida d’un pintor, etc. A les 18h fan una altra visita que, generalment, es sobre l’exposició temporal.  També el propi edifici és història en si ja que originàriament fou una planta de filtrar d’aigua. Si aquest museu ja el coneixem podem probar amb el Museo del Libro y las Lengua o el Museo de la Televisión Pública.

00070_Plaza FranciaAl sortir del museu, desprès de tant cultura ens mereixem una cerveseta i aquí tornem a tenir dues opcions, si plou anar a algun dels bars que hi ha pel barri com el The Temple Bar a Las Heras y Callao (recomanable entre setmana pel “after-office) o seguint la mateixa onda tenim el Saint Patrick a Pres. José Evaristo Uriburu i Las Heras. Si voleu algo més nacional i si no plou podem anar a “Plaza Francia” a passejar entre les paradetes d’artesans o simplement tirar-nos a la gespa que algun músic de carrer ens musicalitzarà la tarda.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s