Diumenge per Buenos Aires

Tigre_Museo Naval de la Nación

Tigre_Museo NavalUn dels museus que formen el Circuito de Museo de Trige és el Museo Naval de la Nación que depèn de la Armada Argentina. L’edifici on es troba, data de 1880 i foren els tallers nacionals de la marina, essent un dels primers arsenals de la Armada Argentina, per això avui en dia, l’edifici és Monumento Histórico Nacional.

El recorregut per dins del museu és una mica caòtic però uns cartells et van senyalant la millor manera de visitar-lo. Així, la primera sala és un passeig per la història de la navegació a traves de més de 30 maquetes d’embarcacions. El recorregut va des dels primers troncs que es tiraven a l’aigua per flotar fins a l’arribada del vapor. Tot passejant entre canoes a escala, vaixells egipcis, víkings, romans, grecs, suecs o espanyols, entre altres es va veient l’evolució conjunta entre els tipus d’embarcació i el coneixement de la geografia.

Desprès retrocedim sobre els nostres passos fins a l’entrada del museu on ens aventurarem a la Sala de la Independencia per recordar alguns dels fets històrics navals més importants del país, començant per les invasions angleses i fent menció especial a Guillermo Brown, un almirant irlandès considerat el pare de l’Armada Argentina.

La Sala González Lonzeime està dedicada a la història naval argentina fins el 1880. En aquesta sala recordem guerres com la del Brasil o la de la Triple Aliança i altres fets com la Campaña del Desierto liderada per Roca.

A continuació hi ha una sala dedicada a la Armada Argentina, on podrem veure més maquetes d’embarcacions i seguidament, a la Sala Náutica Manuel Belgrano és on hi ha embarcacions de veritat com el veler Legh II utilitzat per Vito Dumas per donar la volta al món.

Tigre_Guillermo BrownL’última sala és la Sala de Armas formada per un conjunt tant variat d’armes com un trabuc o un torpede.

Per acabar la visita podem sortir al Parque de Artillería y Aviación per veure algunes de les avionetes de la Armada.

Fent tot el circuit haurem vist més de dos cents models a escala de naus aquàtiques, més de cent models d’aeronaus, cartes nàutiques històriques, quadres que representen algun dels moments més importants tant de la història d’Argentina com de la Armada, canyons, torpedes, espècimens biològics marins i instruments nàutics, així com banderes, uniformes, mobles i altres objectes que es poden trobar en una embarcació. Però sense cap mena de dubte, la joia de la corona son les restes de la fragata 25 de Mayo que va capitanejar el mateix Almirante Guillermo Brown.

Museo Naval de la Nación_Paseo Victoria 602, Tigre. De dimarts a divendres de 8:30h a 17:30h. Els caps de setmana i els festius de 10:30h a 18:30h. Entrada: $10. Visites guiades a les 16h entre setmana i a les 11:45h, 15:15h i 17h visites guiades els caps de setmana. Temps de visita: 1:30h

Deixa un comentari