Buenos Aires

La Paternal

001_La PaternalPaternal és un d’aquells barris que a no sé que portis molt temps vivint a Buenos Aires, no hi cal anar i si portes molt temps, potser tampoc cal. No em malinterpreteu, és interessant per veure la vida de barri  però no té gran cosa d’especial.

L’Avinguda San Martín és una de les arteries del barri i les seves botigues  la converteixen en un “Centro Comercial a Cielo Abierto”. L’altra avinguda que creua Paternal, és l’avinguda Warnes, de la qual ja n’hem parlat al post de Chacarita. Aquesta avinguda, en el passat era el Camino a Moreno. De fet el perímetre del barri està format per Av.Chorriarín, Av. San Martín, Gavilán, Álvarez Jonte, Av. Pausandú, Av.Warnes, Av. Garmendia i Av. Del Campo.

El nom del barri li ve de la Sociedad de Seguros “La Paternal” que era la propietària d’una gran quantitat de  terrenys que van partir en lots per vendre’ls als seus empleat i fou d’aquesta manera com s’anà creant un nou barri de treballadors. Avui en dia encara queden mostres d’aquell antic barri de 1910 en una gran quantitat de les típiques cases porteñes, les “casas chorizo”. Aquestes cases tenen la particularitat de que les habitacions, les quals donen a un pati central, estan connectades entre elles per l’interior.

0004_Carrer tranquilTot i que Paternal no és gens turístic si volem passejar pel barri la millor manera es callejear i anar descobrint un barri típic de Buenos Aires amb els seus carrers de cases baixes i tot caminant ens hem d’arribar fins al, popularment conegut com a,  Puente de San Martín per estar sobre l’avinguda homònima però en realitat el que és un dels primers ponts que es van construir a la ciutat, s’anomena Puente Julio Córtazar ja que el gran escriptor va ser veí de la zona.

Però probablement el veí més famós que tingué el barri fou Diego Armando Maradona, el qual visqué a Lascano 2257. “El Diego” va créixer, futbolísticament parlant, a la Asociación Atlética Argentinos Junios, club anomenat el “semillero del mundo” ja que dels seus inferiors hi han sortit, a part de Maradona, noms reconeguts pels culés com Juan Román Riquelme o Juan Pablo Sorín.

El bar referencia de La Platernal és La Nueva Andaluza, un Bar Notable, situat a Camarones 1412. Aquest bar és dels de tota la vida i el seu interior recorda un autèntic bar del poble.

Deixa un comentari