Diumenge per Buenos Aires

Un Diumenge pel Centre

Casa Rosada

Sigui el temps que sigui que estàs a Buenos Aires, em sembla que la primera visita obligatòria és la Plaza de Mayo, el epicentre de la Buenos Aires colonial amb la Casa Rosada, ubicada a la zona de l’antic Fuerte, amb el Cabildo al davant i la Catedral. A la plaça hi podem contemplar una estàtua eqüestre de Manuel Belgrano, el creador de la Bandera i el monument de 1910 anomenat La Piràmide de Mayo, que va ser inaugurat pels 100 anys de la Revolución de Mayo de 1810. La primera parada de la plaça hauria de ser al Museo del Bicentenario que ens fa un breu resum de la història d’Argentina i concretament de la ciutat de Buenos Aires. Al sortir del museu podem anar a la visita guiada de la Casa Rosada, l’horari de les quals és de les 10h fins a les 15.30h, són cada 10minuts i en duren uns 50, totalment gratis.

A l’interior de la Catedral Metropolitana hi ha el Mausoleo del General San Martin, el Libertador, on hi ha canvis de guàrdia cada dues hores, a les hores imparells.

Desprès podem anar al Cabildo ja que hi ha el Museo de la Revolución de Mayo, les visites guiades són a les 12:30h, a les 14h i a les 15:30h i l’entrada costa $8. El Cabildo és un dels pocs edificis de l’època colonial que queden en peu a la ciutat i fou, en el seu moment, la seu administrativa de la colònia i també la presó. A més a més, durant la Semana de la Revolución és on s’hi van dur a terme les diverses assemblees o el “Cabildo Abierto” on es va decretar la Primera Junta i la fi de la dependència amb Espanya.

00075_

El pròxim pas és la visita guiada del Palacio del Gobierno, que s’entra per Bolívar i es surt per Avenida de Mayo a la Casa de la Cultura.  Les visites guiades són de les 11h fins a les 16h cada hora. També hi ha canvi de guàrdia però aquesta vegada del Regimiento de los Patricios, els mateixos que custodien el Cabildo, els horaris són a les 11, 13, 15 i 17h.

CIMG6719Quan sortim d’aquí potser ja tenim massa cultura i història, no? Així que us proposo un canvi radical a la ruta, ens endinsem a una de les fires més grans de la ciutat. Anem cap a Defensa, on comença la Feria del barri de San Telmo, tot i que en realitat encara estem al barri de Monserrat. Si anem passejant per Defensa, ens trobarem tots els tipus de paradetes que ens puguem imaginar, des de roba, llibres, accessoris fins a fotografies, imants, etc. També podrem comprar un suc de taronja exprimit al moment o provablement ens trobarem amb venedors ambulants de pastissos, panes rellenos, entrepans, empanades i altres menjars. Per tant, per dinar tenim dues opcions o comprem a un d’aquests venedors o anem a menjar a algun dels bars de la zona, si la segona opció us convenç més, jo us recomano anar fins al Mercado de San Telmo i menjar en algun dels bars que hi ha per la zona. La Feria de San Telmo original comença a Plaza Dorrego i en realitat és una fira d’antiguitats, així que podreu fer un petit viatge al passat.

Si encara us queden forces de caminar i de fer turisme cultural us podeu arribar fins al Parque Lezama que fou el jardí d’una casa privada, la casa que avui acull el Museo de Historia Nacional. L’entrada del qual es troba sobre Defensa al 1600 i és gratuïta amb un bo contribució. A més a més, caminant cap al parc ens trobarem amb una altra fira, per seguir amb l’estil de la jornada.

Per acabar el dia i descansar una mica, podem anar a fer una cerveseta a alguns dels molts pubs que té el barri o fins i tot sopar-hi. Però aquesta part ja us la deixo a elecció ja que de bars per San Telmo n’hi ha per donar i per vendre, de barats i de cars, de nacionals i d’estrangers, en fi, la varietat és espectacular. I fins hi tot, si ens queden ganes, al sortir de sopar també podem anar a fer un beure, provar el Chilly-Bomb de La Puerta Roja o sortir de festa.

La veritat és que bona part d’aquesta ruta és pot fer el dissabte, l’únic que s’ha de tenir en compte és que les visites guiades del Palacio del Gobierno són per la tarda, a les 16h i a les 17h i que la Feria de San Telmo només és el diumenge però podem aprofitar per passejar i descobrir altres indrets de San Telmo.

Deixa un comentari