Cuba

Cuba

No està a prop d’Argentina, però està al mateix costat de món. Argentina i Cuba comparteixen colonitzador però a partir d’aquí poc més. La història de Cuba és una de les més apassionants del continent, amb l’arribada dels espanyols no només es va casi exterminar els indígenes que hi havia sino que es va “incorporar” als negres d’Àfrica com a esclaus per treballar en les plantacions de canya de sucre, el motor econòmic en la Cuba colonial i neocolonial, creant així un nou mestissatge característic del arxipèlag. Mentre la resta de països colonitzats per Espanya ja feia anys que eren independents, Cuba encara estava sota l’esclavitud i amb un monopolisme comercial imposat per Espanya. Durant anys s’havia lluitat en guerres per aconseguir la independència però no fou fins el 1895 que José Martí va començar la revolució que culminaria amb una llibertat estranya quatre anys més tard. El període entre el 1899 i el 1959 es coneix amb el nom de República neocolonial i és que tot i aconseguir desprendre’s d’Espanya, l’arxipèlag cubà va acabar lligat als Estats Units econòmica i políticament. L’estat imperialista va ser derrocat el 1 de gener de 1959 amb el triomf de la Revolución Cuba liderada per Fidel Castro i molt ben secundada per Camilo Cienfuegos i el mític Ernesto Che Guevara.

CubaActualment, Cuba, es troben sota una organització política econòmica que la fan un territori únic al planeta i li ofereix al viatjant la possibilitats de descobrir una altra manera de viure i pensar. El que aparentment sembla un país pobre, clavat als anys 50 i sense possibilitats de creixement, possiblement ocasionat per un fort bloqueig econòmic imposat pels Estats Units d’Amèrica, acaba essent un país meravellós per descobrir, conversar amb la gent, aprendre i deixar-se portar per la tranquil·litat característica del Carib.

Fotos de Cuba, de La Habana i Moments

Categories: Cuba

Tagged as:

2 replies »

Deixa un comentari