Cuba

Pinar del Río_Pinar del Río

La capital de la província de Pinar del Río és la ciutat homònima, com ja vam comentar a un post anterior, el principal centre turístic de la província és Viñales.

Esglesia Pinar del RioAlgun dels atractius turístics de la ciutat de Pinar del Río son el Museo Provincial de Historia de Pinar del Río i el de Ciencias Naturales que es troba al Palacio Guasch, un casa de 1840 de la qual se’n conserven les columnes originals. Però la gran majoria de gent s’arriba a Pinar per visitar la Fábrica de Tabacos “Francisco Donatién” i la Fábrica de Guayabita, un licor típic de la zona. Com totes les ciutats cubanes, el seu carrer principal és José Martí l’ideòleg de la lluita per la independència d’Espanya; a més a més, en el cas de Pinar del Río, aquest també és l’eix principal. La plaça central, que antigament s’anomenava Plaza de Armas, ara es diu Parque de la Independencia.

Nosaltres vam visitar la fàbrica de licor, ja que per la de tabacs et demanen 5 C.U.C. i ens van comentar que no pots entrar totalment a la fàbrica, ho veus des d’una sala. En canvi a la de Guayabita et fan una “visita guiada” i et donen un tast de les dues varietats, la seca i la dolça. Desprès et porten a la botiga per si vols comprar-ne i la senyora que et fa de guia espera pacientment la propineta.

Fabrica de GuayabitaLa Guayabita és una beguda típica de Pinar  del Río, es tracta d’una beguda alcohòlica procedent de la guayabita, una fruita de la mida d’una oliva que s’obté d’un arbust el Guayabo Peruano. Aquesta beguda típica de la regió més occidental del país va ser perfeccionada, a principis del segle XX, per Lucio Garay un basc que va emigrar a Cuba per fer “las americas”. Les guayabitas es posen en un dipòsit amb alcohol durant 30 dies i posteriorment es procedeix a la decantació, que dura 1 dia. El següent pas és l’emmagatzematge en botes de roure durant 2 mesos, si es tracta de guayabita dolça i 3 mesos si és la guayabita seca. Finalment s’embotella posant-li a cada recipient una fruita de la guayabita en alcohol.

Guayabita

 Tríptic de Pinar del Río

Fotos de Cuba, de La Habana i Moments

Categories: Cuba

Tagged as: ,

Deixa un comentari