Cuba

Sancti Spíritus_Trinidad

Trinidad Sense cap mena de dubte, Trinidad és la ciutat que té l’ambient cubà, turísticament parlant, més preparat de tot el país. El seu centre històric reformat, pintat, net i empedrat la fa una ciutat perfecta per fer les típiques fotos cubanes. De fet, gràcies a la labor de restauració i conservació va ser declarada per la UNESCO Patrimoni de la Humanitat el 1988.

La Villa de la Santísima Trinidad és una de les primeres 7 ciutats que Diego Velázquez va fundar a Cuba a principis de 1514, per tant ja té 500 anys. L’esplendor de la ciutat està directament relacionat amb la prosperitat dels ingenios, és a dir, de la indústria del sucre. Per això la gran majoria de palaus i edificis de la zona històrica daten del s.XVIII i XIX i tenen vincle amb les grans famílies sucreres com els Iznaga, els Borrell i els Brunet.

Provablement un bon lloc per començar la visita a Trinidad sigui el Museo de Historia, situat al Palacio Cantero, però quan nosaltres hi vam estar estava tancat per inventari. Els que si vam poder visitar van ser el Museo de Arquitectura Trinitaria i el de Arqueologia, l’entrada dels quals costava 1 C.U.C.. El primer museu mostra l’evolució arquitectònica de la ciutat durant la colònia i és que ell mateix n’és una mostra, es troba en una casa de 1738 i una altra de 1785 unides el 1819. Per la seva part, el Museo de Arqueología Guamuhaya té un recorregut de 3 grans sales per on es pot veure objectes de les comunitats aborígens que vivien en aquesta zona de Cuba. Aquest museu es va ubicar a la Casa de Padrón. També hi ha el Museo Romántico, al Palacio del Conde Brunet que és una representació d’una casa típica de l’època colonial.

Cotxe

Tota la Trinidad turística gira al voltant de la Plaza Mayor, que ja en el seu temps era l’eix de la vil·la. Al centre d’aquesta plaça hi ha l’estàtua de Terpsícore, segons la mitologia grega, la musa de la dansa i la música. Al voltant de la plaça hi ha el museu d’arquitectura i el d’arqueologia, que ja hem comentat. També hi ha la Iglesia de la Santísima Trinidad que data de 1892, construïda en el mateix solar on hi havia una església anterior datada de 1620. Si anem cap a les escales que hi ha al costat de l’església estarem en un dels racons més turístics però més màgics de la ciutat, la Casa de la Trova on totes les nits hi fan música en directe. La millor manera de conèixer Trinidad és “callejeando”, caminar pels seus carrers tot pujant i baixant. En canvi, si de la Plaza Mayor anem cap Echerri ens trobarem amb el Museo Nacional de la Lucha Contra Bandidos relacionat amb les batalles que hi hagueren a la Sierra del Escambray durant els anys 60.

EsglesiaJa fora dels límits del casc antic, hi ha el Parque Céspedes on pels voltants del qual s’hi pot menjar força econòmicament.

Pels voltants de Trinidad hi ha dues opcions típiques, una és anar a Playa Ancón que com que només està a 12km de la ciutat es pot alquilar una bicicleta, parlant amb la gent de la casa que us allotgeu segurament en trobeu una a més bon preu que les de les oficines turístiques. L’altra opció és visitar el Valle de los Ingenios, que explicarem en un altre post.

Fotos de Cuba, de La Habana i Moments

Categories:Cuba

Tagged as: , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s