Buenos Aires

Museo del Libro y de la Lengua

Museo del LibroUn dels museus que hi ha a Recoleta és el Museo del Libro y de la Lengua, un museu molt jove, que encara no té els 3 anys però que té una gran quantitat d’informació per mostrar. Es tracta d’un recorregut per la cultura nacional tant lingüística com bibliogràfica. La planta baixa fa un passeig per la història del castellà a Argentina i de les diferents llegües que hi havia al territori. Així saber que al territori del Rio de la Plata hi havia 35 llengües originaries on degut a la colonització dels espanyols i a l’evangelització ja només en queden 13, recollides en 7 grans grups: quechua, guaraní, tupí, mataco-mataguaya, guaycurú, chon i lule-vilela. La varietat d’immigrants i totes les colectivitats van fomentar una heterogeneitat lingüística molt rica i fins i tot l’aparició de dialectes com el lunfardo. La planta superior fa un resum de la importància dels llibres al llarg del temps, així com una mostra de llibres prohibits, traduccions o llibres polítics, tot centrant l’atenció a una de les obres mestres nacionals: El Martín Fierro. 

Les dues sales d’exposicions temporaries ens inviten a entrar al museu més d’una vegada per anar descobrint diferents exposicions, totes elles relacionades amb les exposicions permanents.

El Museo del Libro y de la Lengua depèn de la Biblioteca Nacional i contínuament fan activitats culturals gratuïtes i fins i tot, quan arriba el bon temps, hi ha cicles de lectura i recitals al jardí per poder gaudir de la lectura de la millor manera.

Museo del Libro y de la Lengua de la Biblioteca Nacional_Av.Las Heras, 2555. De dimarts a diumenge de 14:00 a19:00h. Entrada gratuïta. Visita menys d’1h.

Deixa un comentari