Buenos Aires

Bars, cafès i restaurants imperdibles: entre Almagro i Caballito

Seguim amb els bars, cafès i restaurants imperdibles dels barris de Capital, ja n’hem vist alguns d’Almagro i de la zona de Congreso. Lo bo d’aquest tipus de post és que pot créixer i mutar contínuament degut tant a que Buenos Aires és una ciutat molt dinàmica en quant a apertures o tancaments de llocs o a que és tan gran que sempre hi ha una racó pel que no havíem passat mai.  Així que no ens queda més remei que sortir a callejear per anar descobrint nous locals.

En aquesta ocasió ens situem entre dos barris, el límit entre Almagro i Caballito, des del Centenario fins al Rivadavia, anirem descobrint diferents estils de bar.

0016_Pintades als voltantsBen a prop del Centenario hi ha el bar La Tribu que també és una emissora de radio. Es tracta d’un bar cultural on tant hi ha exposicions, mercadets d’artesans, un festival de curts d’animació, etc. Si seguim per Lambaré, arribarem a Río de Janeiro que creua amb Díaz Velez on hi ha El Tano de Arriba i on ens podem prendre una cervesa artesanal tirada tot llegint unes curioses portades d’una versió del Clarín, el Carlín.

A la cantonada de Lambaré i Río de Janeiro hi ha una d’aquelles parrilles famoses, El Mosquito, que sigui el dia de la setmana i del mes que sigui, sempre hi ha cues per entrar. El motiu és la seva relació preu-qualitat, el fet que la parrilla sigui lliure i a més a més, també tenen provoleta lliure. També cal ressaltar que no és un bufet lliure, si no, que et porten els talls a la taula, primer l’empanada i després els diferents talls de vaca i porc a repetir tantes vegades com es vulgui o es pugui i en l’ordre desitjat. L’avantatja és que no cal que t’aixequis i tenir una vetllada incomoda on menges sol perque el teu acompanyant ha anat a buscar el menjar.

Una mica més enllà, seguint per Río de Janeiro i casi arribiant a Rivadavia uns trobareu un bar en una casa. És d’aquells bars amb onda, és a dir, on tot val una mica més perquè el bar té “estil, s’anomena Café de La Subasta.

Caminant per Rivadavia, direcció al parc hi ha un dels bars clàssics de la zona, exactament a Rivadavia 4732 hi ha el Plaza Café un dels bars clàssics dels porteños. Davant mateix del parc Rivadavia tenim un altre dels de tota la vida, El Coleccionista on si hi aneu un dissabte i sobretot un diumenge, entendreu el perquè del nom. Tots dos bars són Bares Notables.

Si girem a Juan B.Ambrosetti, a meitat de cuadra, ens hi espera el The Oldest un típic bar irlandès dels que comencen a ser habituals per Capital i on podrem gaudir tant de tragos com de cerveses d’importació tot i que a preus no gaire econòmics. Alguns exemples? La Guinnnes, la Mahou i les conegudes Voll Damm i l’Estrella!

Abans del cocktail que ens podem prendre al The Oldest, podem anar a menjar una hamburguesa i demanar una cervesa artesanal en un bar amb tota la onda de Palermo però amb l’entancant de no estar a Palermo, Tierra de Nadie, a Avellaneda 588. Un altre lloc per menjar, però aquesta vegada, el típic bodegon argentí és a El Viejo Buzón a Neuquén al 1100. Si volem menjar més internacional, podem anar a l’únic restaurant africà de la ciutat, el Buen Sabor a Camargo amb Julián Álvarez. I si volem cuina d’autor a preus molt recomanables tenim el Urondo, a Beauchef 1204, una mica aïllat de la zona amb ambient però accessible amb transport públic.

Passejar per Caballito és descobrir per exemple una barberia que és 3 en 1. Primer es barberia, desprès és museu i per últim és bar. Així que fer un cafè mentre veus com tallen el cabell i la barba al més tradicional estil de barberia, envoltat d’objectes del gremi. Estem parlat de  La Epoca a Guayaquil 877.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s