Argentina

Villa Mercedes

Villa MercedesVilla Mercedes és la segona ciutat més gran de la provincia de San Luís, des dels anys 80 la seva economia es basa en les indústries que hi ha al seu voltant. Malgrat no ser una ciutat molt turística té una gran concentració d’hotels i de Casinos. L’avinguda més important és Mitre ja que és on hi ha la Municipalitat i pràcticament totes les botigues, bars i restaurants de Mercedes. La municipalitat es troba a la plaça San Martin on al centre de la mateixa hi ha una escultura eqüestre del pròcer i en una racó un arbre petitet, fill del de Gernika.  La plaça central és Pedernera que está precedida pel monument històric nacioanl a Juan Esteban Pedernera, un heroi de la independencia i al seu voltant hi ha la Iglesia Mayor Nuestra Señora de la Merced. Si seguim San Martin, que canvia de nom pel de Lavalle arribarem al parc que es troba al costat del riu. És l’opció ideal pel cap de setmana ja que hi ha parrilles, pistes de basquet, hokey herba i futbol, un llac artificial i al costat mateix el riu Quinto.

A l’altra punta de la ciutat hi ha una de les zones més noves de la ciutat, l’anomenada “Estación” que gira al voltant de l’estació de trens que es va contruir pel ferrocarril que unia Buenos Aires amb Valparaiso. Darrera de l’antiga estació hi passa la Calle Angosta, un dels carrers més famosos de la província ja que té un festival de folklore dedicat, la Fiesta Nacional de la Calle Angosta. Entre el carrer i l’estació hi ha l’amfiteatre i les cases de les penyes del festival. Al final de la Calle Angosta, han reciclat una antiga fábrica de farina que datava de 1922, el Molino Fénix en una de les zones noctures més importants de la Villa Mercedes i també allí hi ha la Casa de la Música, un dels centres de producció musical més importants d’Amércia Llatina.

VM_Molino Fénix

De l’altre costat de l’estació hi ha l’oficina d’informació i turisme i el Museo Ferroviario. Al museu, d’entrada gratuïta, hi podrem veure un seguit d’objectes que s’utiltizaven antigament en les estacions de trens però la joia de la mostra és una maqueta en construcció de la zona del tren de Villa Mercedes i de les principals estacions fins a San Luis. Amb una mica de sort hi podreu veure els dos artesans treballant-hi. El 1886 Villa Mercedes rebia el ferrocarril conegut com Buenos Aires al Pacífico que presissament unia la capital del país amb Chile. Davant del museu hi ha un dels avions que van lluitar a la guerra de les Malvines i una antiga locomotora. I si es vol aprendre una mica més sobre la guerra de les Malvines es pot visitar el museu que es troba a l’edifici de l’ex Jockey Club, a Mitre, 778.

VM_Monumento FolkloreVM_Museo Ferrecorarril

Categories:Argentina

Tagged as: , , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s