Low Cost per Buenos Aires

Un dia entre Setmana

Plaza CongresoLa ruta entre setmana la començarem  a la Plaza del Congreso, que en realitat és un conjunt de places, presidides per l’imponent edifici d’estil italià del Congreso de la Nación. Recorrent la plaça trobarem diverses escultures com la del Pensador firmada per Rodin, una a Mariano Moreno i una font monumental als Dos Congresos realitzada a Brusel·les, amb granit de Nancy que representa l’Asamblea de 1813 on es començava a formar l’estat i el Congreso de Tucuman de 1816 que fou on finalment es va declarar la independència.

BaroloLa ruta segueix baixant per Av. de Mayo en el seu tros més espanyol, l’edifici més emblemàtic d’aquesta zona és el Barolo, un edifici inspirat en la Divina Comedia de Dante. Però no ens podem oblidar d’altres edificis tant importants com La Immmobiliaria, el Hotel Chile o el clàssic bar Los 36 billares. Creuarem 9 de julio, l’avinguda més ampla del món, segons alguns, que ens recorda la data en la qual és va signar l’acta de la independència al Congreso de Tucumán, per seguir caminant per Avenida de Mayo. A la gran majoria de les guies us diran que heu de fer un cafè al Tortoni, així que degut a que és hora d’esmorzar, perquè no entrar-hi i fer un típic esmorzar porteño, café con leche con dos medias lunas. Casi al final de l’avinguda, la qual uneix la Seu Governamental, la Casa Rosada, amb la Seu Legislativa, el Congreso de la Nación, hi ha la Casa de la Cultura, però que essent un dia entre setmana només podrem entrar fins al hall. Ens queda pendent pel cap de setmana fer una ruta pel centre i anar a la visita guiada que passa pel Palacio del Gobierno de la Ciudad i per la Casa de la Cultura.

La Avenida de Mayo comença a la Plaza de Mayo on hi ha el Cabildo, la Catedral Metropolitana i la Casa Rosada. Els dijous, al voltant de la Pirámide de Mayo encara s’hi veuen las Madres de Plaza de Mayo fent la seva ronda reclamant pels desaparecidos i a la mateixa plaça hi ha un campament dels veterans de les Malvines. Per tant, podem entendre que aquesta plaça és l’eix polític i militant de la ciutat.

Pl.MayoPodem entrar a la Catedral Metropolitana on hi ha el Mausoleo del General San Martín, el Libertador de America i també podem aprofitar per conèixer una mica més sobre la història d’Argentina entrant al Museo del Bicentenario, d’entrada gratuïta, i desprès al Museo del Cabildo i de la Revolución de Mayo, que si és divendres tindrem entrada gratuïta. En el primer museu es poden veure les ruïnes de l’antiga duana Taylor, un dels edificis més importants de la Buenos Aires de mitjas de 1800.

Ara ens endinsem cap al barri de San Nicolás, cap a la seva zona coneguda com La City, degut a la gran quantitat de bancs que hi ha que recorda a la City de Londres. Però aquesta zona no és només bancs, també, al ser una de les més antigues de la ciutat té gran quantitat d’edificis pels quals val la pena aixecar el cap així com diverses esglésies i convents. Passarem per Reconquista on hi ha la Basílica de Nuestra Señora de la Merced i al costat, el Convento de San Ramón Nonato, dins del clausetre d’aquest hi ha botigues i un restaurant. Altres punts d’interés són  l’esglèsia de Santa Catalina de Siena (San Martín, 705) o  la Basílica del Santísimo Sacramento (San Martin, 1039) i sobre l’eix comercial de Florida les Galerías Pacífico. Els carrers Reconquista i San Martín formen el que popularment es coneix com la zona “irlandesa”, on a les 18h, quan els oficinistes surten, s’omple de gent fent l’after office.

El carrer Florida ens portarà directament a la Plaza San Martín on a part del monument al Libertador hi trobarem un monument als caiguts durant la Guerra de las Malvinas i tres edificis ben diferents entre ells però ben interessants, el Palacio San Martín, el Palacio Paz  i el Kavanagh.

Monument San MartinSi ja ens apreta la gana, recomano 100% integrar-te en l’ambient porteño típic del microcentro i menjar a “lo ejecutivo” i si vols descobrir els autèntics sandwich de milanesa ves a “El Buen Libro”, Reconquista, 631. Agafeu l’entrepà i aneu cap a Plaza Roma, així ens el mengem tranquils gaudint del solet.

Per fer baixar el dinar, anirem a donar un tomb per Retiro, el barri de l’estació de trens i aquí us proposo dues opcions: trens o art. Si escolliu la primera anirem cap al Museo Nacional Ferroviario Raúl Scalabrini Ortiz que es troba sobre Libertador i té entrada gratuïta. La visita és curteta així que després podem anar a veure trens de veritat i descobrir l’estació de trens més gran en el seu moment, l’estació de Retiro i fer el cafè en un dels bars notables de la ciutat que es troba dins de l’edifici de l’estació. Si hem escollit la part de l’art ens toca anar cap Suipacha, per visitar el Palacio Noel i la gran col·lecció que forma el Museo de Arte Hispanoamericano Isaac Fernandez Blanco.

Al sortir dels museus, si ja comencen a ser les 17h, podem anar a descobrir el “after office” porteño o el que diriem a casa nostra “una birra desprès de la feina”.

La part que ve ara és més tranquila, us proposo anar pujant per l’Avenida Corrientes fins a Callao, on hi ha el Obelisco, un dels símbols de la ciutat i que aneu mirant tant les llibreries com els teatres. Trieu una obra de teatre per anar a veure a la nit i al sortir l’opció pel sopar només pot ser una pizza al tall amb fainá i un pingüino de moscato, una nit ben porteña.

Deixa un comentari