Cuba

Matanzas_Varadero

Varadero és una altra Cuba, ni la ciutat ni la gent tenen res a veure amb la resta del país. Malgrato no voler-hi anar, no men penedeixo haver-ho fet, ja que ens va permetre veure aquesta Cuba desconeguda durant tot el viatge. Varadero és, possiblement, la platja més famosa de tota l’illa i un dels principals destins pels amants de la platja, la festa, el “all inclusive” i el submarinisme. Els preus també tenen una altra dimensió, menjar i dormir és força més car que en altres punts del país. Com a consell, a prop de l’estació de busos hi ha un parell de llocs per menjar hamburgueses baratets.

Varadero MarLa ciutat es troba ubicada a la península de Hicacos envoltada entre la Badia de Cárdenas i l’estret de Florida. Té més de 20km de platges d’arena blanca, el complex hoteler més gran de Cuba i l’activitat extrahotelera derivada del típic turista de ressort, camps de golf, casinos, un delfinari, etc. El dia que nosaltres hi vam estar, just va ploure, fet que no ens va permetre gaudir de la platja ni de les diverses tonalitats del mar però malgrat tot he de reconèixer que a qui li agrada aquest ambient, Varadero és el destí perfecte. Per nosaltres va ser un destí de pas entre Santa Clara i Playa Larga, per tant no vam descobrir tota la península i el poc que vam veure no ens va fer canviar la idea que en teniem.

Turísticament parlant té l’Església de Santa Elvira, el Parque de las 8000 Taquillas enfrontat al Parque Central, fires d’artesans, el Museo de Varadero i la Reserva Ecológica Varahicacos.

Quan els espanyols van arribar a Cuba, aquesta regió de l’illa, la península de Hicacos estava habitada per aborígens com es pot veure en els pictogrames de las cuevas de Ambrosio o a la cueva de los Musulmanes. Pels espanyols va tenir importància a causa de les salines que els oferien sal per a l’illa i per a altres colònies americanes. Varadero com avui es coneix remunta el seu origen a mitjans del s.XIX quan els habitants de Cárdenas van començar a construir les cases d’estiueig en aquesta zona d’arena blanca i aigua cristal·lina.

Fotos de Cuba, de La Habana i MomentsVaradero

Categories:Cuba

Tagged as: ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s