Cuba

Matanzas_Matanzas

0005_Plaza del VigíaMatanzas és coneguda com la Venècia de Cuba per la gran quantitat de ponts que ajuden a creuar els tres rius que passen per la capital de la província homònima camí a la badia. El 1813 es va introduir la impremta a la Matanzas fet que va augmentar la vida cultural i literària de la ciutat fins al punt de guanyar-se un altre sobrenom, la Atenas de Cuba.

La ciutat es va fundar el 1693 amb el nom de San Carlos y San Severino de Matanzas, amb l’objectiu de protegir la badia i posteriorment agafà importància pel port exportador de sucre i tabac.

La Plaza del Vigía és un dels racons més bonics de la ciutat, envoltat d’edificis senyorials, del Cuartel de Bomberos amb els seus cotxes històrics0009_Oficina del historiador de la ciudad, l’antiga Aduana i del Museo Provincial de Histroria que es troba al Palacio de Junco. Altres edificis importants de la ciutat són la Catedral de San Carlos, que data de 1730, el Teatro Sauto o el Liceo Artístico i Literiario que es troba al Parque de la Libertad, on també hi ha el Museo Farmacéutico, “La Botica”, l’entrada del qual és de 3C.U.C., ubicat en una antiga farmàcia del s.XIX

L’atractiu del qual estan més orgullosos són Las Cuevas de Bellamar, formada per tres cavernes, Bellamar, El Jarrito i Soto Jíbaro i que foren descobertes al s.XIX per un esclau. Es tracten de coves de formacions cristallines, amb estalagmites i estalactites amb una entrada de 5 C.U.C.

Aquesta ciutat té dos punts en comú amb els catalans, el primer és la Ermita de Nuestra Señora de Monserrat construïda per catalans al s.XIX i el segon és l’agermanament amb Vilanova i la Geltrú. A més a més, alguns dels autobusos que recorren Matanzas us seran molt familiars i és que són els famosos TMB.

La ciutat està protegida pel Valle del Yumurí que bé val la pena una visita, si es té temps. La Laguna Maya diuen que és un dels millors llocs de la regió per practicar snorkeling, ja que es pot fer des de la costa.

Fotos de Cuba, de La Habana i Moments

Categories:Cuba

Tagged as: ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s