Argentina

San Luis

Pringles

Pringles

La capital de la província de San Luis és la ciutat homònima i he de reconèixer que em va recordar a una mica a Lleida. Són d’aquelles ciutats relativament petites, que tenen de tot, que tot està a prop, on tothom es coneix i sinó, tenen un conegut en comú. Aquell tipus de ciutat que els seus habitants o no els hi agrada perquè no hi ha gran cosa a fer o estan enamorats perquè és tranquil·la i viu a un altre ritme que el de les grans ciutats; on els turistes s’hi senten a gust un dia o dos a lo màxim però tres ja no saben molt bé perquè segueixen allí i és llavors quan s’adonen que no s’han creuat amb cap altra persona que portés una mapa a la mà. En fi, que és una ciutat per passar-hi un dia, turísticament parlant.

San MartínCom totes les ciutats argentines té la plaça principal amb la catedral però en aquest cas no s’anomena Plaza San Martín, sinó Plaza Pringles que fou l’heroi local de la Revolución, el qual està enterrat a la Catedral. Si seguim el carrer de vianants i comercial de Rivadavia arribem a l’altra plaça important que és el Parque de la Independecia que aquesta sí que està presidida per una estàtua eqüestre de San Martín. Envoltant la plaça hi podem trobar el vell edifici de la Casa de Govierno i l’antic convent de Santo Domingo. Després, podem retornar cap a la plaza Pringles però aquesta vegada caminant pel Carrer San Martín on hi ha la municipalitat de la ciutat i el Museo Historia de San Luis, la vista al qual val realment la pena.

El MUHSAL, el Museo Historia San Luis és un museu molt modern, amb diferents sales que recorren la història de la província argentina de manera molt didàctica i diferent. Hi ha una sala on llegeixes els fets històrics més rellevants de la fundació de la província en textos escrits en canyes de bambú, després representacions de diferents personalitats històriques t’expliquen moments importants en maquetes de cases típiques. Objectes, ambientació acústica i una línia del temps on compara els fets de la província, amb els del país i del món que va recorrent tot el museu. Les exhibicions temporals són un reclam a entrar al museu com per exemple la del 2011 que repassava la història de la UEFA Champions League amb objectes, samarretes i imatges de la competició per equips de futbol més important d’Europa.

Catedral

Catedral

Ex Palacio de la Província

Ex Palacio de la Província

Si hi arribeu amb autobús o passeu a prop de la nova estació d’autocars podreu veure-hi, a l’altre costat de la carretara un edifici que recorda a una piràmide, es tracta de la nou seu del govern provincial, Las Terrazas del Portezuelo, anomenat així, ja que recorda el pas de les caravanes per aquest punt alt dels afores de la ciutat que permetia veure tota la serra. De fet, aquest punt fou el de la primera fundació de la ciutat de San Luís. L’arquitecte de tal projecte fou Esteban Bondone que va dissenyar una piràmide de 47m d’alt formada per tres torres i una ferradura que les uneix formant una terrassa, passant a la història de l’arquitectura argentina per ser el primer edifici ecològic públic del país.

Des de la mateixa terminal surten autobusos cap a pobles dels voltants de la ciutat que ve valen la pena una excursió i més si és estiu, ja que podreu fer un asado a la vora del riu. Ara, si és un diumenge d’estiu, assegureu-vos d’anar-hi ben d’hora, ja que tot puntano, habitant de San Luis, hi va a passar el dia. Així podreu anar a passar el dia a El Trapiche que era lloc de parada de correus entre San Luís i Villa Dolores, a la La Punta i visitar la rèplica del Cabildo de 1810 o a Potrero de los Funes i veure el seu autòdrom urbà, entre altres.

El Trapiche (San Luís) (2)

El Trapiche

El Trapiche (San Luís)

Categories:Argentina

Tagged as: , , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s