Buenos Aires

Parque Rivadavia

Monumento a Boliviar

Monumento a Boliviar

Al lloc on hi havia la finca de la familia Lezica també propietaries de les terres on hi ha el Parque Centenario, avui, hi trobem el Parque Rivadavia, un símbol del barri de Caballito. Inaugurat el 1928 i dissenyat, pel ja conegut, Charles Thays, aquest parc és un dels més famosos per la seva fira de llibres i de coleccionistes de fil·lateria i numismàtica, majoritàriament. De l’època dels Lezica, només hi queda una antiga noria que funcionava com a font. El tiet de Ambrosio Plácido de Lezica, qui tenia la quinta als terrenys de l’actual parc, era Juan de Lezica i Alquiza que va participar en el Cabildo Abierto de 1810.

Malgrat anomenar-se com l’expresident d’Argentina, no hi ha cap més referencia al polític de 1800, Bernardino Rivadavia. En canvi, l’escultura més gran està dedicada al Llibertador veneçolà Simón Bolívar, el qual va aconseguir la independència de Venzuela, Colombia, Paranà, Ecuador, Perú i Bolívia. Aquest monument és obra de l’escultor argentí José Fioravanti i es tracta d’un grup escultòric realitzat en marbre blanc d’onze metres d’alt i vint-i-dos d’ample. Una altra de les escultures que podem contemplar al parc, a prop del gran ombú, és el Monument a la Madre, obra de Luis Perlotti un escultor argentí, autor també de l’escultura de Los Andres. Pels catalans, l’escultura més important del parc és la Fuente de la Doncella o més

Noria

Noria

coneguda popularment com la Fuente Catalana ja que va ser un regal de la col·lectivitat catalana a la ciutat. Una escultura del català José Llimona Bruguera, de marbre que representa una dona despullada treien aigua d’una font. El fet de representar la nuesa li ha portat algun maldecap, la font va ser inaugurada el 1931, a prop de l’ombú, on hi va estar fins al 1970 on va ser retirada i es va ubicar a la Plaza San Martín fins al 2009 que va ser tornarda al Parque Rivadavia degut a la pressió dels veïns per tornar a tenir la font al seu parc original.

Cada dia de la setmana hi ha una gran fira de llibres, revistes, disc i altres objectes de segona mà i els caps de setmana s’instal·la a prop de l’ombú la fira de col·leccionistes de numismàtica i fil·lateria que també es reuneixen al bar del davant, el Bar Notable, el Coleccionista.

Deixa un comentari