Buenos Aires

Gratis per Monserrat, San Telmo i La Boca

Buenos Aires, com totes les capitals del món té molts edificis i museus que bé valen la pena visitar. En general, acostumats a pagar perMonserrat_Museo de la Ciudad tot acabem fent sempre una ruta de museus més emblemàtics per entendre el país o edificis que portin un valor afegit a les nostres rutes a peu. Resulta que a Buenos Aires no t’esperes que molts d’aquests llocs siguin gratuïts. En la categoria de low cost podreu trobar molts dels llocs que són gratuïts o que s’ha de pagar una mínima entrada o contribució. I moltes de les rutes que hem anat proposant a Fuet i Mate acostumen a ser de coses que tampoc ens calgui anar amb molts diners a la butxaca.

Per començar, la Casa del Gobierno, la Casa Rosada té visites guiades els caps de setmana totalment gratuïtes i al sortir d’allí podem anar al Palacio del Gobierno de la Ciudad que comunica amb la Casa de la Cultura amb sortida a Av.de Mayo. També a Plaza de Mayo podem visitar el Museo del Bicentenario i aprendre una mica de la història d’Argentina i a la vegada descobrir les ruïnes de l’antic Fuerte de San Miguel del s.XVIII i de la Aduana de Taylor que data de 1855.

Seguint per Monserrat podem entrar al Museo de la Ciudad on avui en dia hi podrem contemplar una exposició de portes, reixes i altres peces d’edificis que han enderrocat. En un futur, esperem que no gaire llunyà, estan preparant una mostra d’objectes de Buenos Aires al llarg de la seva història com maletes, utensilis de les cases o juguets.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Una mica més enllà hi ha el Museo Etnográfico Juan B. Ambroseti que amb entrada gratuïta ens ajudarà a entendre una mica millor la història del país.

Si haguéssim anat cap per la Avenida de Mayo, haguéssim arribat a la Plaza del Congreso on els caps de setmana podríem entrar a la visita guiada del Palacio del Congreso i contemplar aquest espectacular edifici per dins.

Fent camí per Defensa, arribarem a San Telmo que just ens dóna la benvinguda al barri una Mafalda amb els seus amics. Per San Telmo també podrem visitar edificis espectaculars com el Casal de Catalunya o museus com el Museo Penitenciario o el Museo Histórico Nacional ubicat al Parque Lezama.

La Boca_ConventilloI ja que estem recorrent els inicis de la ciutat, no ens hem d’oblidar de visitar La Boca i el seu Museo al Aire Libre “El Caminito“. I l’altre punt que està obrint el barri als porteños és la Usina del Arte un centre cultural en el reformat edifici de l’electricitat on també s’hi fan visites guiades.

Tot i que si seguim aquesta ruta és recomanable començar a primera hora per La Boca, ja que hi haurà menys gent i les fotos ens sortiran molt més boniques i sobretot no anar-hi mai al vespre per temes de seguretat.

Deixa un comentari