Buenos Aires

Els monuments més importants de Monserrat

Comencem amb una altra temàtica i és la de monuments dels barris. El primer barri que descobrirem és el barri més important de la ciutat pels edificis i la història que té, el barri de Monserrat que déu el seu nom a l’església que un català va fer construir en honor a la verge que més l’identificava, la Moreneta.

Piramide de Mayo

Piramide de Mayo

En aquest barri hi han passat alguns dels fets més importants per la ciutat i pel país, com per exemple la Revolución de Mayo que va ser el punt de partida pel procés independentista. Aquest fet rebre un homenatge 100 anys després amb el primer monument patriòtic que va rebre la ciutat, la Piràmide de Mayo que avui podem contemplar a la Plaza de Mayo.  L’escultor fou Francisco Cañete i uns anys més tard, el 1856, va ser reformada per l’arquitecte Prilidiano Pueyrredón. El monument està encapçalat per l’escultura de la Llibertat o de la República obra de l’artista francès Joseph Dubourdieu. La piràmide estava envoltada per quatre escultures més, la Mecànica, la Navegació, la Astronomia i la Geografia, les quals avui podem veure en un estat no gaire bo davant del Convento de Santo Domingo a Alsina amb Defensa.

També a Plaza de Mayo podem veure el monument eqüestre a un dels líders de la Revolución i creador de la Bandera Nacional, Juan Manuel Belgrano. El monument fou creat per dos artistes, el General obra de Ernest Carrier-Belleuse i el cavall de Manuel de Santa Coloma, per això avui podem veure un conjunt no gaire ben proporcionat.

Darrere de la Casa Rosada, fa temps hi podíem veure el monument a Colón però actualment l’estan desmuntant per portar-lo a Mar del Plata. I pujant per l’altre costat ens trobarem el monument a Juan de Garay el fundador de la ciutat.

RocaUn dels monuments que més controvèrsia aixeca avui a la ciutat és el monument al General Julio Argentino Roca obra de José Luis Zorrilla de San Martín. Sobre una base revestida en marbre podem veure la figura del General Roca el pioner de la Campaña del Desierto en la qual Argentina va guanyar hectàries a la Pampa matant als natius que hi vivien. Al voltant de la base hi ha dues figures que representen la Pàtria i el Treball.

En aquest barri hi ha dos mausoleus que no hem de deixar de visitar, un és el del General Belgrano que es troba al Convento de Santo Domingo i l’altre el del General San Martín, el pare de la Pàtria i lìder de la independència d’Argentina, Chile i Perú que el podem veure a l’interior de la Catedral Metropolitana.

Monumento a los dos Congresos

Monumento a los dos Congresos

Un dels monuments més bonics de la ciutat és el Monumento a los Dos Congreso realitzat per celebrar el Centenario de la Revolución de Mayo i que podem contemplar davant del Congreso Nacional a la Plaza Congreso. Els seus autors foren els belgues Jules Lagae i Eugenio D Huicque. Podem veure una escultura al·legòrica a la República Argentina i als dos costats la representació de la Asamblea Naciol del 1813 i el Congreso de 1816 en el qual es va determinar la Independència d’Argentina d’Espanya. La font simbolita el Río de la Plata. A la mateixa plaça hi ha el monument a l’altre líder de la Revolución Mariano Moreno i també una rèplica firmada pel propi Rodin del Pensador.

Creuant 9 de julio amb Avenida de Mayo podem veure un dels nous monuments de la ciutat, el de Las Cataratas de Iguazú Misiones.

Un altre dia haurem de fer el post dels monuments que va rebre la ciutat d’altres països per a commemorar el Centenario de la Revolución.

Deixa un comentari