Buenos Aires

Recorregut complet per Palermo

Palermo és un dels barris més de moda de la ciutat, però s’ha de ressaltar que pels que hi viuen, ja que turísticament parlant, no té gaire atractiu. Els principals llocs ja els hem comentat al post de Palermo, és a dir, Plaza Italia, Jardín Botánico, Bosques de Palermo i la cervesa a la Plaza Serrano.

Jardín Botánico

Jardín Botánico

Si ho volem fer com una ruta podem sortir del Subte a la Plaza Italia, després de fotografiar a Giuseppe Garibaldi, regal de la comunitat italiana a la ciutat, i trobar la columna del foro romà podem anar cap a la fira de llibres o cap a l’altre costat que ens queda el Jardín Botánico, obra del paissatgista Charles Thays. Es tracta d’un jardí de més de 7 hectárees que conté flora dels 5 continents separada segons diverses temàtiques.

Al sortir del jardí anirem per la Avenida Sarmiento, on al costat esquerra ens quedarà La Rural i el recinte firal de la ciutat i a la dreta el zoo amb les seves construccions característiques. Passarem per les escultures de Juan Manuel de Rosas, gobernador de Buenos Aires que tenia la seva quinta en aquests terrenys i que fou derrocat per Urquiza en la batalla de Caseros el 3 de febrer de 1852. Urquiza, el terratinent de Entre Ríos que després de la victoria sobre Rosas fou President d’Argentina també té un monument en aquest barri en forma de rotonda a Sarmiento amb Figuero Alcorta. Un altre polític argentí, Sarmiento, contemporani dels dos anteriors i enemic de Rosas està representat amb una obra de Rodin a la intersecció de Av.Sarmiento amb Av. Del Libertador. De fet fou Sarmiento qui suggerir construir un parc a l’estil de Hyde Park de Londres on Rosas tenia la seva quinta per tal d’ esborrar qualsevol record d’aquest. Així és com a la intersecció de Sarmiento amb Libertador es contruí del Parque 3 de Febrero o més popularment coneguts per Bosques de Palermo.

La Caputxeta

La Caputxeta

Els bosques, que en realitat són un conjunt de places i parcs donen molt de si per recorrer, tenen una gran quantitat d’estatues i monuments, com el de la Caputxeta Vermella, el Rosedal i el Llac o el Museo de Artes Plásticas-Eduardo Sívori i el Planetari. Els caps de setmana s’omplen de porteños que volen fer una mica de vida exterior.

El monument que ens trobarem a Sarmiento i Libertador se’l coneix popularment com el monumento de los Españoles ja que fou Espanya qui el regalà a Argentina en commemoració del centenari de la Revolución i fins i tot la Infanta Isabel que fou qui vingué en representació a veure els festejos, posà la pedra inaugural el 1910. Si seguim la Avenida del Libertador dirección Recoleta, ens anirem trobant alguns dels museus que formen part de la Milla de los Museos com el MALBA o el Museo Evita, entre altres. També ens trobarem amb el Jardín Japonés.

Estant a Palermo no ens podem oblidar del Hipódromo on tant hi podrem veure carreres, com partits de polo i fins i tot la final del torneig de Pato.

Si passejant per Parlermo se’ns fa la tarda- vespre podem anar a Plaza Serrano, que en realitat és la Plaza Cortázar, ja que hi ha molt ambient after office, és a dir bars chetos-pijos, ara, després no em digueu res pel cost d’una cervesa. Si és l’hora de sopar, Palermo ofereix una de les opcions més diverses de tot Buenos Aires concentrant la gran majoria de restaurants temàtics, ètnics, d’autor, etc. tampoc gaire econòmics.

Jadrí Japonés

Jardín Japonés

Igual que vam fer pel Recorregut complet per Recoleta, us deixem el Tríptic de Palermo per portar a la butxaca.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s