Cuba

La Habana Centro, Vedado i altres_La Habana

El CapitolioLa Habana Centro ja comença a ser una mica més un exemple de com viuen els cubans, té parts que segueixen essent turístiques sobretot les pròximes al Malecón però la quantitat de turisme baixa notablement respecte a La Habana Vieja.

L’edifici principal d’aquesta zona és el Capitolio Nacional, que fou declarat Monumento Nacional, data de 1929 y fou obra de Eugenio Raynieri. La seva majestuositat, inspirat amb el Capitolio dels Estat Units amb la façana de columnes d’estil neoclàssic i la cúpula de més de 90m d’alt, està al nivell dels edificis més importants de Sud-Amèrica amb materials portats d’Itàlia i França. Va ser construït amb l’objectiu de ser la seu de les dues cambres del Congrés.

Barri Xines(1)Quasi davant del Parque Central, segurament us cridarà l’atenció un edifici d’estil renaixement espanyol que és l’antic Centro Gallego i l’actual Gran Teatro de la Habana García Lorca, seu del Ballet Nacional de Cuba. Va se inaugurat el 1914 i fou obra de l’arquitecta belga Paul Beleu.

El carrer San Rafael que és el que hi ha entre el Centro Gallego i el Hotel Inglaterra és totalment comercial, amb restaurants cubans força més econòmics dels que hi ha per la part vella de la ciutat i encara més autèntics els que trobareu pel carrer Virtudes i Animas entre el Galeano i el Prado.

Abans d’anar al Parque de la Fraternidad, podem donar un tomb pel barri xinès, on hi ha el Carrer Barcelona, veureu l’entrada al carrer Dragones i el carrer Zanja és el més destacat.

Barcelona

La ruta pot seguir passejant pel Malecón, que es tracta d’un passeig marítim construït a principis del s.XX, fins al barri de Vedado on hi ha les cases de les famílies més importants de Cuba. Passant pel carrer San Lázaro veurem l’entrada de la Universidad de la Habana que bé val la pena camuflar-se entre els estudiants per veure’n l’edifici.

Plaza RevolucionForça més lluny queda la Necròpolis Cristóbal Colón que és el principal cementiri de la ciutat i té gran rellevància per l’arquitectura funerària i els monuments que s’hi troben, l’entrada val 1C.U.C.

I per últim deixem la famosa Plaza de la Revolución amb el memorial a José Martí de 109 metres d’alt i els famosos edificis amb la cara del Che i de Fidel. En aquesta plaça, on hi ha el Comité Central del Partido Comunista de Cuba és l’escenari de les grans manifestacions del país. Al voltant hi ha el Museo Postal Cubano, la Biblioteca Nacional i el Teatro Nacional.

Plaza Revolucion (2)Fotos de Cuba, de La Habana i Moments

Categories:Cuba

Tagged as: ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s