Buenos Aires

Pasaje Santamarina

Us presentem el Pasaje Santamarina un d’aquells racons curiosos de Buenos Aires, possiblement no surti a gaires guies de turisme, però ja que estàs per Buenos Aires perquè no arribar-s’hi?

Pasaje Santamarina

En situació

Aquest passatge és un dels tants que hi ha a la ciutat de Buenos Aires, es tracta d’un edifici de principis de 1900 amb forma de L i entrada doble per Chacabuo i Mexico, al barri de Monserrat.

Són 35 habitatges, 17 a la planta baixa i 18 repartides entre el primer i el segon pis. El comerciant gallec de Ourense Ramón Santamarina va encarregar a l’arquitecte alemany Karl Nordmann la construcció d’aquest singular edifici amb la intenció de convertir-lo en cases de lloguer.

Qui era Santamerina?

Ramón Santamarina va arribar a l’Argentina quan tenia 16 anys i es va instal·lar a Tandil on va treballar al camp. Amb el que anava guanyant, anava comprant bous i carretes per tal d’iniciar un negoci de transport amb el qual va fer una gran fortuna i va poder adquirir diferents cases i fundà la firma de Santmarina e Hijos, que es dedica a garantir les operacions entre els ramaders i els frigorífics i altres àmbits econòmics com l’administració urbana i rural i fins i tot han participat en la fundació de diversos pobles d’Argentina. A Tandil hi ha diversos punts que recorden a aquest estimat comerciant gallec com un carrer, un hospital i un monument obra del català Miquel Blay.

Pasaje Santamarina (3)
Pasaje Santamarina (2)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada