Buenos Aires

Pasaje Santamarina

Pasaje SantamarinaAquest passatge és un dels tants que hi ha a la ciutat de Buenos Aires, es tracta d’un edifici de principis de 1900 amb forma de L i entrada doble per Chacabuo i Mexico, al barri de Monserrat. Són 35 habitatges, 17 a la planta baixa i 18 repartides entre el primer i el segon pis. El comerciant gallec de Ourense Ramón Santamarina va encarregar a l’arquitecte alemany Karl Nordmann la construcció d’aquest singular edifici amb la intenció de convertir-lo en cases de lloguer.

 Ramón Santamarina va arribar a l’Argentina quan tenia 16 anys i es va instal·lar a Tandil on va treballar al camp. Amb el que anava guanyant, anava comprant bous i carretes per tal d’iniciar un negoci de transport amb el qual va fer una gran fortuna i va poder adquirir diferents cases i fundà la firma de Santmarina e Hijos, que es dedica a garantir les operacions entre els ramaders i els frigorífics i altres àmbits econòmics com l’administració urbana i rural i fins i tot han participat en la fundació de diversos pobles d’Argentina. A Tandil hi ha diversos punts que recorden a aquest estimat comerciant gallec com un carrer, un hospital i un monument obra del català Miquel Blay.

Pasaje Santamarina (3)

 

Pasaje Santamarina (2)

 

 

Deixa un comentari