Buenos Aires

Colegiales

Emblema Colegiales

Colegiales també és d’aquells barris que turísticament parlant no té, pràcticament, res, però que per viure-hi és interessant. És un barri que està ben comunicat i té bars i activitats per tots els gustos. Els seus límits són la Avenida de los Incas, la Elcano, Virrey del Pino, l’avinguda Cabildo, Jorge Newbery, Crámer, Dorrego, Álarez Thomas i Forest. Per tant, és veí de Chacarita, Villa Ortúzar, Belgrano i Palermo.

El barri està històricament lligat amb el de Chacarita i el de Villa Ortúar, ja que tota aquesta zona formava part de la charca dels jesuïtes, des del 1614 fins al 1746 quan els jesuïtes van ser expulsats d’Espanya i de les seves colònies. Com que la zona estava allunyada de la ciutat colonial, els jesuïtes utilitzaven part dels terrenys per l’estiueig dels estudiants del col·legi que havien fundat, el Colegio San Ignacio, que posteriorment acabaria essent el Colegio Nacional de Buenos Aires. Per això, la zona es conexia també com la Chacarita de los Colegiales. De fet, la zona estava tan allunyada que formava part del Municipio de Belgrano, és a dir, totalment als afores de la ciutat, tot i que avui en dia, tant Belgrano com Chacarita, Villa Ortúzar i Colegiales han acabat essent barris de la ciutat. Amb l’arribada del ferrocarril al país, molts dels pobles dels afores van veure com les distancies amb el centre de la ciutat s’escurçaven i el número dels seus habitants augmentava. Al barri de Colegiales s’hi van instal·lar alguns dels patis de maniobres de les empreses ferroviàries, per exemple a l’espai on avui hi ha la Universidad Católica, el poliesportiu, l’estació transformadora d’electricitat i la unitat de transferencia del CEAMSE, antigament era propietat d’una de les empreses ferroviàries. També amb l’arribada del ferrocarril, la zona es va anar industrialitzant, però amb el temps, aquestes empreses van tancar les portes i a finals dels ’90 les van reobrir com a moderns lofts o formant part del complex conegut com a Palermo Hollywood.

El dia del barri no podia ser un altre que el 21 de septembre ja que a Argentina, a part de ser el dia de la Privamera també ho és dels estudiants.

Plaza MafaldaPassejar per la Avenida de los Incas és entrar en una altra Buenos Aires, tot i el trànsit que hi ha, les casetes baixes i el passeig verd amb escultures com la del Púgil Damoseno i el Gladiador Borghese totes dues de Carlos Digón li donen un aire residencial i exclusiu. També hi podem trobar algunes escultures que es trobaven al desaparegut Pabellón Argentino que va representar a Argentina a l’Exposició Universal de Paris el 1889.

Una altra zona del barri és la que creix al voltant de la avenida Lacroze, totalment urbanitzada, amb edificis alts i el bullici d’una ciutat. Després tenim la part verda de Colegiales que a poc a poc es va reconvertint amb la part de moda del barri, la zona que abans eren els patis de maniobres de les empreses ferroviàries.

Mercado de las PulgasMercado de las Pulgas
Un dels punts més famosos de Colegiales és el Mercado de las Pulgas que es troba en la zona prèviament nomenada de les empreses ferroviàries i gairebé davant mateix hi ha la Plaza Mafalda. El Mercado de las Pulgas és un conjunt de botigues d’antiguitats, tant mobles com objectes per decorar on hi pots trobar tot el que busques.

Hi ha llocs emblemàtics del barri com el Teatro Vórterix i la pizzeria del costat o el Bar Conde, a Lacroze amb Conde i sobretot la botiga estil magatzem del costat. Davant del Mercado de la Pulgas, tenim un dels típics bodegons del barri, la Cantina Rondinela.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s