Buenos Aires

Gratis per Belgrano, Palermo i Recoleta

Seguint amb la idea de les rutes totalment gratuïtes, avui descobrirem tres dels barris més aristocràtics de la ciutat. La primera ruta que vam fer va ser la Montserrat-San Telmo-La Boca, ens quedarà per una altra ocasió San Nicolás-Retiro, que serien els barris que enllaçarien aquesta primera ruta amb la qual presentem avui, Recoleta-Palermo-Belgrano.

Belgrano_Barri ChinoBelgrano té tres museus, dos d’art, el Museo de Arte de Español Enrique Larreta i el Museo Casa de Yrurtia i un d’història, el Museo Histórico Sarmiento. En tots s’ha de pagar una entrada mínima, menys els dijous que es pot entrar gratuïtament al Larreta i al Sarmiento i els dimarts que es pot fer el propi al Yrurtia. Recorrer Belgrano ens pot portar entre una hora i dues, si no entrem a cap d’aquests museus i una mitja hora més per museu. L’atractiu principal és la plaça Belgrano amb la Redonda, l’església principal del barri. Després anem baixant per Juramento fins a les Barrancas de Belgrano on ens trobarem un parc amb una rèplica de l’Estàtua de la Llibertat. Passant les vies del tren, veurem la porta d’entrada al Barri Chino que està format per restaurants, botigues a l’estil “Tot a 100” i supermercats on es poden trobar productes típics d’Àsia, peix i marisc a bon preu i altres productes d’exportació.

Palermo_Jardí BotànicVist tot això, ens convé agafar l’autobús número 15, amb la Sube, a Barrancas de Belgrano i anar cap a Palermo, baixant a Plaza Italia per passejar pel Jardín Botánico i els bosques de Palermo. La gran quantitat d’escultures que podem trobar pels dos llocs ens servirà per passejar una estona i contemplar la vida porteña de parc. Si hi anéssim un cap de setmana, l’ambient dels “bosques” canvia totalment ja que s’hi fan moltes activitats a l’aire lliure com circuits de patinatge, partits d’hokey sobre patins, aeròbic, etc.

Ara, depèn de les ganes que tinguem de caminar, podem anar per l’Av. Libertador i contemplar un dels carrers més cars de Buenos Aires, no és que sigui el triangle de París però podem veure la gran quantitat de diners que hi ha a la ciutat i lo concentrats que estan. També podem fer anar per Santa Fe i el seu centre comercial a cel obert i directament agafar el bus que ens porti a Recoleta.

Recoleta dóna molt de si, per fer-lo tot li haurem de dedicar un dia complet, tenim el Cementerio de la Recoleta que és totalment recomanble, el Museo Nacioal de Bellas Artes que la seva entrada gratuïta invita a entrar a donar-hi un tomb, ni que només sigui pels banys. Al sortir podem passejar por los Bajos veient la Plaza Francia, anar a la Biblioteca Nacional i el Museo del Libro y de la Lengua i desprès passar pel Museo de la Televisión Pública i el Paseo de las Esculturas. També és interessant caminar per l’Av. Alvear, considerada la París de Buenos Aires, per la gran quantitat de palaus que hi ha, avui en dia, la majoria embaixades com la del Vaticà o si seguim per l’avinguda, tot i que ja ens n’anem al barri de Retiro, tot i que va la pena, trobem l’ambaixa de Brasil i la de França, que era el Palacio Ortiz Basualdo. Ja per acabar, ens podem refrescar a la font de Canaletes i recuperar forces asseguts en un dels bancs de la Plaza Catalunya.

Recoleta_Floralis Generica

Deixa un comentari