Com sobreviure a Argentina

Calendari de Buenos Aires

Aquest seria el calendari de festius o feriados a tenir en compte tant si viviu a Capital, pels voltants o com si esteu de pas. A més a més alguns dels festivals, per aquest motiu aquest post anirà creixent any rere any a mesura que anem descobrint nous festivals.

Gener: 1 de gener, Any nou

Febrer: Carnaval. El de Buenos Aires no és el millor Carnestoltes que veurem. El Carnaval del país és el de Gualeguaichu, també hi ha els de Jujuy que tenen un aire més indígena i per la província de Buenos Aires, el que té nom és el de Lincoln.

Març: 24 de marzo Día de la memoria, es conmemora tots els desapareguts durant la última dictadura. Ciclo de Cine Español al Goumont.

Setmana Santa: Dissabte Sant hi ha la visita a les 7 esglésies organitzada per el Casco Històrico. A més durant la Setmana Santa és un bon moment per visitar l’interior d’aquelles esglésies que habitualment no podem.

Abril: 2 de abril día del Veterano de las Malvianas, es recorda a tots aquells homes que van lluitar en la guerra per la sobirania de les illes petroleres contra Anglaterra. BAFICI el festival de Cine més important del país. Feria del Libro a la Rural.

Maig: 25 de mayo El Día de la Pátria, es conmemora la Revolución de Mayo, el primer pas cap a la independència nacional. Ciclo de cine europeo entre Alianza Francesa i el Instituto Italiani di Cultura.

Juny: 20 de junio Día de la Bandera i el General Belgrano. Festival Ciudad Emergente. Noche de la Filosofia. El pròxim cap de setmana després del 24 de juny a La Boca la nit de San Joan.

Juliol: 9 de julio Día de la Independencia del país. La Rural, la fira de ramaderia més important del país.

Agost: 17 d’agost Día de San Martín, el Libertador. Festival Internacional de Cine de los Derechos Humanos, Buenos Aires Negra, Festival Inernacional de Cortos de Animación.

Septembre: Festival Internacional de Buenos Aires (FIBA). Día de las Bibliotecas. 21 de septembre dia de la Primavera (no és festiu) però hi ha molta festa.

Octubre: 12 d’octubre Día del Respeto a la Diversidad Cultural.

Novembre: 23 de novembre, Día de la Soberania Nacional, el dia que Rosas va vencer al francesos i anglesos. Noche de los Museos, generalment el primer dissabte de mes (100% recomanable)

Desembre: 8 de desembre Inmaculada Concepción, 25 de desembre Nadal. 31 de desembre Cap d’any, tot i que no es festiu oficial a moltes empreses donen festa, igual que el 24 de desembre.

Deixa un comentari