Diumenge per Buenos Aires

Paseo de la Historieta

Paseo de la Historieta 2Un dels recorreguts més divertits que hi ha preparats a Buenos Aires és el Paseo de la Historieta, un passeig relativament nou que podríem dir que comença amb la mundialment coneguda Madalfa a la cantonada entre Chile i Defensa, que des de fa poc està acompanyada dels seus amics Susanita i Manolita, i acaba al Museo del Humor a Puerto Madero. Per tant, aquest passeig uneix San Telmo, Monserrat i Puerto Madero. Una recomanació, recórrer primer San Telmo, després anar fent el passeig fins a Puerto Madero i finalment menjar-se un chori o una bondiola als llocs de Costanera Sur.

Comencem per Mafalda i els seus amics, ja us aviso, que haureu de fer cua per poder-li fer una foto. Em sembla que no cal fer cap presentació d’aquesta nena que tot i ja tenir 50 anys es manté en perfecta forma i les seves frases segueixen essent tan vàlides com la primera vegada que el seu creador, Quino, les escrigué. Mafalda representa la classe mitjana dels anys ’70, preocupada per la pau i el destí de la humanitat i tot i que reflecteix una part de l’Argentina, podem dir que aplica a bona part de la resta del món

Si seguim per Chile ens trobarem a Isidoro Cañones, el galán, el porteño carismàtic i vividor, que gaudeix de la bona vida, de viatjar i de gastar els diners del seu tiet.

Paseo de la HistorietaAra girem i agafem direcció Balcarce on ens trobarem a Larguirucho, un dels personatges argentins de tots els nens, “bonachon” despistat i una mica ingeniu. Sobre el mateix carrer, Balcarce, ens espera Matías i una mica més enllà Don Fulgencio. El primer és un nen que reflexiona sobre la vida dels adults i el segon és un adult que no vol acabar de créixer. També sobre Balcarce ens trobem a Celemente, l’aficionat argentí per excel·lència que representa la vivesa del criollo encapçalant la imatge dels estadis de futbols argentins amb els papers al vent rebent l’equip local. A l’altre costat de la vereda hi ha la Chicas Divito dels anys 50 i 60 de l’Argentina amb la cintura petita, molt ben vestides i a la moda.

Aquí es perd una mica el fil del passeig, hem de tornar a creuar Balcarce, seguir per Avenida Belgrano fins a Avenida Colón i anar al parc on ens esperen diversos personatges. El primer és Patoruzú el cacique tehuelche, un heroi indígena. També hi ha Patoruzito que representa la infància de l’anterior i el trobem al costat del seu amic el jove Isidorito. Aquests personatges tan argentins els trobem acompanyats del Gaturro un anti heroi creat fa uns 10 anys que veu el món des del seu punt de vista i viu amb una família de classe mitjana tradicional.

Ja entrant als límits de Puerto Madero, a les vies del tranvia, hi ha Don Nicola l’italià propietari d’un típic convetillo, del mateix creador que el Larguirucho. El Loco Chávez, el periodista, també ens espera en aquest passeig del humor. Si seguim per Juana Manso fins a Marta Lynch podrem veure a Negrazón i Chaveta. També a Puerto Madero ens queda Diógenes i el Linyera de Tabaré, Langostino, Inodoro Pereyra i Mendieta i finalment, davant al museu del humor ens hi espera La Jirafa.

Deixa un comentari