Diumenge per Buenos Aires

La província de Buenos Aires

TandilQuan la ciutat de Buenos Aires va ser designada capital del país, La Plata va passar a ser la capital de la província de Buenos Aires. És la província més gran del país quant a territori i la que té la densitat de població més elevada, si excloem, evidentment, la Ciudad Autónoma de Buenos Aires. La Plata, Luján i a l’estiu, Mar de Plata són els llocs de la província que més turistes reben.

Mar de Plata seria el Salou de Catalunya, Capital es buida proporcionalment al que s’omple Mar de Plata. Els programes de televisió es fan des d’allí, els voldria-fer-me-famós estiuegen a Mar de Plata (els que ja són famosets van a Punta del Este, Uruguay) i el primer Super Clássic, Boca-River es juga a la ciutat de la costa. En definitiva, si vens de Catalunya, evita anar a Mar del Plata, almenys durant la temporada alta, la ciutat no és gaire bonica i la platja està massa plena de gent.

Luján deu tota la seva importància de la Virgen de Luján. El 8 de desembre i el 8 de maig hi ha una peregrinació cap a la basílica des de molts punts de la província. A més a més, pels voltants de la plaça hi ha diversos museus, com el del Transporte.

DeltaLa Plata fou construïda sobre mapa arran de la necessitat de tenir una capital per la província.

Si el 10 de novembre esteu per Buenos Aires, no us podeu perdre la festa tradicional de San Antonio de Areco o això diuen perquè jo encara no hi he anat, per poder corroborar-ho. Altres llocs per descobrir són les Lagunas de Lobos, San Pedro, el poble gastronòmic de Tomás Jofré o, si busquem serra, podem anar a Tandil o Sierra la Ventana. Tota la costa de la província té llocs per anar a passar-hi uns dies com Necochea, Bahía Blanca, Santa Teresita, entre altres. I si us agraden els esports d’aventura podeu anar a fer parapent.

Capilla del SeñorBen a prop de la ciutat hi ha Tigre i el seu delta. El Delta està ple de cases i casetes on anar-hi a passar un dia i per Tigre podem fer una molt bona ruta cultural seguint els seus museus, com el d’Art, el Naval o el de la Reconquista. Després tot caminant seguint les vies del tren arribarem a San Isidro i San Fernando, dos dels municipis de província amb més nivell de vida.

Relativament a prop, per anar a passar el dia i tornar, hi ha QuilmesCapilla del Señor, Pilar i la seva reserva natural o San Miguel del Monte.

Hi ha un seguit de pàgines webs on es pot trobar informació turística sobre la província, com per exemple la de Secretaría de Turismo i la de Pueblos Turísticos.

Més informació: Casa de la Provincia de Buenos Aires a Av. Callao, 237. Web de turisme de la província.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s