Buenos Aires

Mercado de San Telmo

San Telmo va ser un dels barris que més immigrants va rebre a finals del s.XIX, per això és va fer necessari obrir un mercat per tal d’abastir a tots els veïns de la zona. El mercat de San Telmo va ser dissenyat per l’arquitecte Juan A.Buschiazzo, construït el 1897 i encara avui compleix, en part, la seva funció de mercat per abastir als veïns del barri de San Telmo.
L’edifici principal ocupa un quart de l’illa i compta amb una planta baixa i un sótan que ocupen en total 5.500 metres quadrats coberts. L’entrada per Bolívar i Carlos Calvo va ser la primera entrada que va tenir l’edifici. El 1930 es va obrir la de la Calle Defensa i Estados Unidos. L’entrada més vella està dissenyada amb un arc de mig punt i de doble altura, emmarcat amb columnes de capitells toscans on a cada costa on es pot llegir “Mercado de San Telmo”.
Mercat de San TelmoAl centre de l’edifici hi ha una cúpula ortogonal vidriada i les columnes interiors de l’edifici són d’acer.
La façana és d’estil Neorrenaixentista italià amb una ornamentació de geometries senzilles.
El mercat va ser declarat Monumento Histórico Nacioanl el 2001 per la seva arquitectura i perquè encara manté les seves funcions originals.

El mercat està obert de dilluns a diumenge, si volem veure la seva part més tradicional, és recomanarble anar-hi entre setmana. Si el que volem, és veure’l en el seu màxim esplendor, hi anirem el diumenge, ja que totes les botigues estan obertes per la Feria de San Telmo.

Pels voltants del mercat podem trobar el Bar Notable “La Coruña” que fa relativament poc va tornar a obrir les seves portes mantenint, almenys externament, bona part del seu encant original, Desde la renovació, no hi he entrar però abans era un bar autèntic, de poble. L’altre Bar Notable és el San Pedro Telmo i aquest sí que manté l’esperit de bar, el porta tota una familia que te fan sentir com a casa, amb menjar ben casolà i sense floritures, i el millor de tot és que encara està poc turistejar.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada