Buenos Aires

Museo de la Pasión Boquense

El Museo de la Pasión Boquense és un museu dedicat a un dels clubs de futbol més famosos del món, el Club Atlético Boca Juniors. A la primera plana hi ha la galeria dels protagonistes amb la foto de tots aquells jugadors que han vestit la samarreta del primer equip de Boca. També podrem veure la gespa de la Bombonera, l’estadi de futbol conegut d’aquesta manera perquè recorda una caixa de bombons, però que en realitat s’anomena Estadio Alberto J. Armando. De fet, el 2015 va ser declarat el millor estadi de futbol del món per la revista FourFourTwo tant per la particular forma que té, és com si fos una D, tres costats lleugerament amb corba i amb grades i on estem acostumats a veure-hi la llotja, és paret totalment recta. L’altre motiu que li va fer valerós del premi és com el seu arquitecte, Viktor Sulcic, va tenir en compte que l’estructura pogués aguantar els salts de la gent, com si d’un edifici anti terratrèmols es tractés.

Samarreta BocaLa segona planta del museu està dedicada als trofeus, com la primera Copa Libertadores de 1977 o la Copa Internacional del mateix any o la del 2000 que li va guanyar al Real Madrid a Tokio per un 2-1. També hi ha una zona dedicada als jugadors i als tècnics i evidentment un apartat especial per l’ídol de Boca i del futbol, Diego Armando Maradona, El 10 o El Dios. També hi ha una paret amb les samarretes històriques del Club com per exemple, la primera, la de 1905 que era blanca amb ratlles fosques verticals. Tres anys després ja van aparèixer els colors representatius de l’entitat, el blau i groc. L’escut que ha anat canviant al llarg de la història té la particularitat de les estrelles, una estrella per títol, ja en té cinquanta-dos.

La LibertadoresUn dels clubs més famosos d’Argentina va nàixer un 3 d’abril de 1905 a mans d’un grup d’amics de fills italians que volien jugar a futbol a Argentina. El nom prové del barri on es va fundar, La Boca i Juniors per tenir un cert toc anglès. La Boca era un barri d’immigrants, principalment italians i majoritàriament procedents de Gènova, per això als aficionats de Boca se’ls coneix com Xeneize, que significa el gentilici de Gènova, en genovès.

Curiosament, Boca va jugar dos partits que van decidir la seva història, un va ser contra Almagro per definir els colors de la samarreta, ja que tots dos clubs utilitzaven el mateix, el blanc amb franges negres. Aquell partit va perdre Boca i llavors va ser quan van decidir utilitzar els colors de la bandera del primer vaixell que arribés al port, que va ser un vaixell suec. El segon partit va ser pel barri, contra River, quin dels dos es quedaria a La Boca i està clar, qui en va sortir vencedor.

La Bombonera per dins

La Bombonera per dins (2)

Museo de la Pasión Boquense_Brandsen 805. Tots dels dies de 10 a 18h. Entrada $100. La Noche de los Museos, gratis. Visita 1h.

Deixa un comentari