Buenos Aires

Saavedra

Saavedra_Plaza HungriaBarri residencial, tranquil i amb pocs atractius turístics si tenim en compte que està a l’altra punta de la ciutat, respecte als barris més turístics. Els dos punts a destacar són els dos grans parcs, el Parque Saavedra i el Parque Sarmiento que té el Museo Histórico Brig.Gral. Cronelio Saavedra. Saavedra és veí de Nuñez, Coghlan i Villa Urquiza per part de Capital i directament amb la General Paz que és el límit amb la província.

La història del barri es remunta al 1872 quan Florencio Emetrio Núnez va comprar les terres de l’actual barri i del barri veí de Nuñez, anomenades en aquell moment, “Las lomas de Saavedra”, perquè hi havia la estància de Luis María Saavedra, el que avui és el museu que hem comentat abans. En aquells temps, Buenos Aires estava en període de creixement cap al nord i cap a l’oest a causa de la febre groga que havia obligat, als queParque Sarmiento (5) s’ho podien permetre, marxar del centre. La idea de Nuñez era fundar un poble i anomenant-lo Saavedra en honor al president argentí, així que va formar la societat “Núnez y Cía” per tal de convertir la zona de fang i vegetació en el futur poble.

La nota de color és que el barri de Saavedra és l’únic barri de Buenos Aires que ha estat fundat en un acte formal i per tant legítim en acta, la qual es troba al Museo Saavedra. A partir d’allí, el barri va créixer en habitants, comerços, pulperíes, és a dir, bars i quintes o casones i fins i tot amb una estació de tren. Finalment, es va limitar el barri amb l’avinguda Cabildo, l’avinguda Gra.Paz, l’avinguda de los Constituyentes i Nuñez.

IglesiaUna de les esglésies principals del barri és la Parroquia San Isidro Labrador, a San Isidro 4640, d’estil colonial i que té com a patró el sant dels agricultors; data de 1930.

El Parque Sarmiento és una de les zones verdes més grans de la ciutat, amb 70 hectàrees, on s’hi pot practicar un gran nombre d’esports com el futbol sigui 5, 11 o platja, bàsquet, softbol, hoquei sobre patins, handbol, natació, tenis, pàdel i fins i tot una pista de BMX. És una opció molt vàlida per passar un diumenge de bon temps, ja que també hi ha parrillas per poder-se fer un asado.

Com passa en altres racons de la ciutat i com ja hem comentat al post Els barris no barris de Capital, Saavedra té tres “barris” que no són barris: Barrio Presidente Roque Saenz Peña entre Av. Dr. Ruiz Huidobro, Galván i Crisólogo Larralde; Barrio Presidente Mitre o Barrio Mitre que es va formar al voltant de la fàbrica Phillips i el Barrio Residencial Conelio Saavedra que es troba entre el Parque Sarmiento i el Parque General Paz i que va ser construït durant el govern de Perón com a habitatges socials.

Fotos

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada