Argentina

Valle Fértil

Valle Fertil (2)San Agustin del Valle Fértil és la localitat principal del departament de la província de San Juan, el Valle Fértil. Aquest poble és el poble d’entrada més característic al Parque Provincial Ischigualasto o al Valle de la Luna. La ruta des de San Juan fins a Valle Fértil passa per dos o tres punts turístics, com Caucete, una ciutat construïda al mateix estil de les diagonals de La Plata i del departament de Caucete o el santuari de la Difunta Correa. Durant el recorregut sempre anirem acompanyats per la Sierra del Valle Fértil que representa els últims encadenats de les Sierras Pampeanas, amb vegetació.

L’objectiu principal d’anar a San Agustín del Valle Fértil o simplement a Valle Fértil és anar als parcs de Ischigualasto i Talampaya. Però si hi anem sense cotxe, ens hi haurem de quedar un dia parats per la mala freqüència d’autobusos, si no és que viatgem amb el de les 19.15h i tornem a la matinada. Des de San Juan surten tres autobusos que tenen destí al poble: a les 7:30h que fa el recorregut de dilluns a dissabte, a les 14:00 i a les 19:15h que circula cada dia. El preu és de $120 i el viatge són 4h. Per tornar, les opcions no són gaire millors, el primer que va de dilluns a dissabte és a les 3:30 de la matinada i els altres dos a les 14:00 i a les 17:00, cada dia. A part, la nova ruta, la que connecta el parc amb Huaco, encara no hi ha autobusos que la transitin, per tant si o si haurem de tornar a San Juan.

Valle FertilL’opció de passar un dia al poble no és tan dolenta quan ens ho prenem amb calma, podem anar al Dique que es troba al mateix poble, seguint el carrer Rivadavia i bordejar-lo tot observant la natura i en especial les aus. 100 metres més, girant a Calixto, hi ha el Museo Cultural Pachamalui amb entrada $20 però uns horaris molt estranys. Si seguim pel carrer Rivadavia arribarem al Río del Valle, que si no està molt crescut, podrem creuar caminant per recórrer el “Sendero Huellas Ancestrales” on veurem algunes pedres pintades per cultures indígenes, es creu que els Yacamparis i una pedra que utilitzaven com a morter. Si tenim cotxe, hi ha dues opcions més, a 8km del poble hi ha el Museo de Piedras del Mundo que els geòlegs de la zona diuen que és molt interessant. L’altra és una ruta de 46 km bordejant el Río del Valle que et porta a veure diferents punts com el Árbol de las Raíces o la Quebrada Majadita. També, en direcció contraria, direccions al Valle de la Luna, hi ha el Dique San Agustín i la Reserva Natural El Chiflón, de la província de La Rioja. L’única bodega de la zona és la Finca Don Antonio, que queda a pocs km de San Agustín del Valle Fértil.

Valle Fertil_MorterosA 30 min en bus de Valle Fértil, hi ha Las Tumanas, un lloc perfecte per passar la tarda esperant el bus de les 17.00h que surt de Valle Fértil, direcció a San Juan i passa per aquest punt, on el riu et permet banyar-te i passar la típica calor sanjuanina o descobrir les ruïnes jesuítiques.

Valle Fértil va ser fundat per una disposició al Cabildo de San Juan de la Frontera que va encarregar a Pedro Pablo de Quiroga, el 1776, que fundes un poble on hi havia la Iglesia de San Agustín de Jàuregui, el qual va repartir les terres. Originàriament aquestes terres estaven poblades per comunitats indígenes com los Huarpes, los Capayanes, los Ologanstas i els Yacampis, un grup de Diaguitas de La Rioja.

Valle Fertil (3)

Més fotos

Categories: Argentina

Tagged as: , , ,

Deixa un comentari