Buenos Aires

Gratis per Caballito, Villa Crespo i Chacarita

Museo Fotográfico SimikAquests tres barris que presentem avui són dels que mantenen l’encant porteño, sense ser tan turístics com els de les rutes anteriors que hem presentat, la de Monserrat, San Telmo i La Boca on recorrem els barris que tota guia de turisme recomana, juntament amb San Nicolás i Retiro i l’altra ruta, la de Palermo, Recoleta i Belgrano que a part dels atractius turístics com el Cementerio de Recoleta o els Bosques de Palermo tenen una alta oferta gastronòmica i festiva. Caballito, Villa Crespo i Characarita tenen menys coses per visitar però un ambient molt interessant i sobretot, són barris per tenir en compte si vivim a la ciutat, ja que són barris cèntrics, ben comunicats i a preus més raonables que els de la zona nord.

Comencem a Chacarita, esmorzant a un museu que també és un bar, el Museo Fotográfico Simik. Amb les piles carregades anem cap al Cementerio de Chacarita, si la ruta és el segon o quart dissabte de mes, hi ha una visita guiada. Allí podrem veure el mausoleu dels catalans i les tombes d’alguns dels artistes més importants d’Argentina, principalment la de Carlos Gardel. Al sortir del cementiri, si se’ns ha fet l’hora de dinar, a prop de l’estació de trens, que hi ha davant del cementiri hi ha un seguit de parrilles “guarres” on podem menjar-nos un chori amb una cervesa. Si la ruta fos un dimarts o dijous, per la tarda podem visitar el Museo Anconetani del Acordeón, a Guevara 490, tot i que després haurem de modificar la ruta que segueix. També podem intentar anar-hi i preguntar a la botiga d’instruments del costat, si hi ha la responsable del museu us l’obrirà expressament.

Plaza Primera JuntaPer Chacarita poc més ens queda per visitar, així que ara agafem, davant del cementiri, l’autobús 65 o el 42 que ens deixaran al Parque Centenario o el subte fins a Angel Gallardo. Pels voltants del parc hi ha el Museo Argentino de Ciencias Naturales que està obert cada dia de 10h a 19h, tot i que no és totalment gratuït, el valor de la seva entrada és més barat que un cafè, $15, bé de moment al 2016 ja valdrà $25. Al sortir, recorrem una mica el parc on podrem veure les parades de llibres i si és cap de setmana o festiu la fira que s’hi instal·la pel seu perímetre. Després seguirem el carrer Otamendi que ens portarà directament al Parque Rivadavia, el parc dels col·leccionistes. Si és diumenge, s’hi estableix una fira de coleccionistes i el bar del davant, “El Coleccionista” n’és l’annex. Després seguim per l’avinguda Rivadavia fins a la Plaza Primera Junta on hi ha el Mercado del Progreso i a Guayaquil, 877 ens hi trobarem amb el segon bar curiós de la jornada, en aquest cas una barberia, museu i bar, la Barberia la Época. Si és cap de setmana, podem fer un tomb amb el tramvia, que surt de E.Motre amb José Bonifacio.

Villa CrespoSi volem sopar per la zona, hi ha l’hamburgueseria Tierra de Nadie i podem anar a prendre alguna cosa al The Oldest o si volem un menú més exòtic, tenim el Buen Sabor a Camargo 296, l’únic restaurant africà de Capital. Per aquesta zona hi ha altres bars amb cert encant.

Per últim, acabarem la nit a un bar de poble que malauradament s’ha posat massa de moda entre els estrangers però que en certa manera li dóna un aire diferent, el San Bernardo, a Villa Crespo, on podrem jugar a ping-pong, billar, futbolí i dards fins a altes hores de la nit.

 

1 reply »

  1. L’altre dia vaig descobrir el Museo del Acordeón i he de dir que tot i ser un museu petit, és molt interessant. Ara mateix modifico el post i en breu hi haurà el post en si del museu.

Deixa un comentari