Coses que no t'esperes per Argentina

Filete porteño

FileteFa unes setmanes la província de Lleida, Andorra i França celebraven que la UNESCO havia considerat les Falles o les Festes del foc del solstici d’estiu dels Pirineus com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. Però les falles van ser declarades juntament amb altres companys com el filete o fileteado porteño, mai el filet, com vaig veure en algun diari català, tot bé, però hi ha coses que no s’han de traduir… Doncs bé, malgrat el que la traducció i ajudada per la tradició d’Argentina, faci pensar, el fileteado no és un tall de carn. Si haguessin de declarar la carn argentina patrimoni de la humanitat, possiblement seria el bife o potser el asado o vacío, però mai el filet, més que res perquè aquest tall de carn, dit així, no existeix.Filete (2)

Així que què és el Fileteado porteño? És una tècnica de decoració pròpia de Buenos Aires amb la que decoren cartells de bars, botigues, senyalitzacions i altres coses. Es caracteritza per la tipografia, les filigranes i els colors vius. Avui en dia ho podem veure al Caminito de La Boca, per la Feria de San Telmo i sobretot a la Feria de Mataderos i en molts bars i botigues de la ciutat i fins i tot en autobusos urbans.Filete (5)

Filete (4)Filete (3)

Deixa un comentari