Diumenge per Buenos Aires

Carlos Keen

Carlos Keen_EsglésiaCarlos Keen és un petit poble de la Municipalitat de Luján que es troba a uns 90 km de Capital, dins de la ruta dels Pueblos Gastronómicos. El nom de Carlos Keen li ve d’un advocat argentí que va nàixer el 1840, que va lluitar a la Guerra del Paraguay i que va morir durant la febre groga de finals del s.XIX. El 2007 es va declarar el poble Bien de Interés Histórico Nacional.

Carlos Keen va ser fundat el 1881 i durant l’època d’esplendor, fomentada per l’arribada del ferrocarril, el que uniria Luján amb Pergamino i que havia de servir per transportar els grans i animals produïts a la zona fins al port de Buenos Aires, va arribar a tenir fins a 3.000 habitants, però actualment hi viuen unes 400 famílies, principalment perquè el tren hi va deixar d’arribar i l’economia de la zona va canviar.

Carlos Keen_EscolaActualment el poble turístic són quatre carrers que giren al voltant de l’antiga estació de trens recuperada com a centre cultural i al voltant de la qual s’hi forma una fira d’artesans. Aquests quatre carrers estan plens de restaurants que ofereixen el típic menú de camp: entrada d’embotits, escabetx i empanades i asado lliure. Davant de l’estació hi ha l’església San Carlos Borromeo, la construcció de la qual va acabar el 1906. L’escola es troba en un dels edificis històrics del poble, un edifici de 1888.

Carlos Keen_MolíSeguint les vies del tren, direcció contraria a l’estació de trens, podrem veure un museu en formació a l’aire lliure, una mica abandonat, amb eines antigues de camp per llaurar i treballar la terra. Creuant el carrer i seguint les vies arribarem a una granja de gírgoles on a part de vendre’ns aquest bolet, ens explicaran el sistema de producció.

Carlos Keen_EinaCom anar a Carlos Keen sense cotxe_Hi ha dues opcions per anar sense cotxe, una és amb tren amb la línia Sarmiento fins a Moreno i allí canviar amb el ramal Marcedes fins a Luján. Llavors haurem d’anar fins a l’estació d’ autobusos i agafar el 503 que connecta amb Carlos Keen per $3,5, però els horaris no són gaire bons, a les 11.40h o a les 14.40h. Un taxi desde Luján fins a Carlos Keen, costa $101. L’altra opció és anar a Once o a Plaza Italia i agafar el 57, el Rápido Altántida val $28 i amb una hora i mitja estem a Luján. Després toca el bus o el taxi.

 

 

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada