Buenos Aires

Agronomía

Agronomia_EsglesiaEl barri d’Agronomía, igual que Chacarita, formava part de l’antiga Charca de los Colegiales però després va passar a formar part de Villa del Parque. El 1904, quan s’hi va instal·lar l’escola d’agronomia i veterinària, es va canviar el nom. Els seus límits són la Avenida San Martín, Gutemberg, Campana, Avenida Salvador María del Carril, Avenida De los Constituyentes i la Avenida Chorroarín. Els barris que l’envolten són Villa Pueyrredón, Parque Chas, Villa del Parque, Villa Devoto i La Paternal, que el separa el puente Julio Córtazar tot i que tothom el coneix com el pont San Martín.

Les terres on avui hi ha el barri, igual que Chacarita o Colegiales pertanyien als jesuïtes. El 1769 van ser expulsats per la corona espanyola i les seves terres expropiades per l’estat, que les va cedir al Colegio Nacional de Buenos Aires, en aquell moment conegut com a Real Colegio de San Carlos. Tota aquesta zona era on estiuejaven els estudiants d’aquest col·legi i per això, popularment, se l’anomenava Charca de los Colegiales. A principis de 1900 va sorgir un projecte per parquetitzar la zona i donar-li llum i sanitat, al brindar a la zona serveis higiènics, anomenat Parque del Oeste i liderat per Carlos Thays, i instal·lar-hi l’institut d’estudis agrònoms i veterinaris que el 1909 passaria a ser la Facultad de Agronomía y Veterinaria de la UBA. Avui en dia, gairebé la meitat de la superfície del barri d’agronomia correspon a la zona de la facultat i l’altra part, a partir de l’avinguda Beiró, a la zona del barri veïnal, que curiosament no té cap espai verd. De fet aquesta universitat li dóna al barri un toc de poble, ja que a la zona on avui hi ha la facultat d’agronomia i veterinària de la UBA hi podem veure tant arbres com animals, com cavalls, llames o vicunyes. A més a més, a la univeritat d’agronomia hi ha el Museo de Máquinas Agrícolas i a la de veterinaria el Museo de Anatomía y Patología Quirúrgica.

AgronomiaEl triangle format per Tigonasta, Av. San Martín i Zamudio s’anomena Barrio Rawson, un més d’aquells barris no barris de Capital. El nom li ve en honor a un dels inspiradors en poblar aquesta zona de la ciutat i de dotar-la d’una zona verda per millorar-ne el nivell de vida, l’higienista Guillermo Rawson. El detall és que és una zona molt tranquil·la, un poble dins de la ciutat i l’encant és que hi va viure l’escriptor Júlio Cortázar. L’altre barri no oficial de la ciutat és Villa Talar, que en realitat pertany una part a Agronomia, l’altra a Villa Pueyrredon i una tercera a Villa del Parque. El seu nom li prové del Talar de Altube i el curiós d’aquest espai és que va néixer en un terreny que no hi havia res i que amb el temps, els barris de la vora, per exemple Agronomia que havia crescut al voltant de l’antic Parque del Oeste, el van anar absorbint sense arribar a ser mai un barri com a tal. Dins del “barri” del Talar hi ha la Parroquia San José del Talar, a Navarro 2468, un sant típic de la col·lectivitat siciliana.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s