Coses que no t'esperes per Argentina

Art de Carrer

Palermo (6)Com passa a moltes ciutats del món, Buenos Aires també té grafitis i pintades per les seves parets però n’hi ha moltes d’intencionades, de boniques, considerades art de carrer.

Una cosa que potser no t’esperes és que hi hagi zones especialment decorades, com per exemple les parets del Mercado de las Pulgas a Colegiales o la decoració de la plaça Mafalda, al mateix barri. A Palermo, hi ha un triangle, a Castillo, Fitz Roy i Dr. Benjamín Canard que forma part de totes les rutes de “Street art” de la ciutat.

Tampoc t’esperes que gairebé tots els barris tinguin algun mural o altre, per exemple les parets del voltant del Parque Centenario o del Rivadavia a Caballito, a l’entrada del barri de La Boca, el mural del rock a Monserrat o la pintada fluorescent del tango a Balvanera.

San Nicolás (2)També és interessant i no t’esperes totes les temàtiques que poden arribar a tractar. Així a molts barris et trobes referencies al club de futbol de la zona, hi ha pintades polítiques, reivindicatives o senzillament artístiques. N’hi ha que expliquen la història del barri o fins i tot homenatges a quadres famosos com el Gernika. I una altra cosa que no t’esperes és les diferents superfícies on es mostra aquest art, des de portes de garatge, a façanes d’edificis, trens, camions, autobusos o ponts, només per posar alguns exemples.

Una cosa que no m’esperava i, per ser sincers, no acabo d’entendre, és que hi hagi tours on et cobren fins a 25U$D per recorre la ciutat i mostrar-te aquest art, que si una cosa té de particular és que és gratuït i està a l’abast de tothom. En aquest enllaç podeu veure algunes de les pintades que he anat trobat passejant per la ciutat, el nom de la foto és el barri on es troba, per saber la ubicació exacta, només cal sortir a callejear.

CaballitoPalermo (8)

Hi ha una llei, la de llei del muralisme que regula l’art urbà o de carrer com una cultura que es dur a terme al carrer amb l’aprovació del propietari de la propietat.Villa Crespo

Colegiales (4)

Deixa un comentari