Buenos Aires

Monte Castro

El barri de Monte Castro és un barri-barri, on tot passa en el seu eix comercial, l’avinguda Álvarez Jonte entre l’avinguda Segurola i la Lope de Vega. Els seus veíns són Villa Devoto, Villa del Parque, Villa Santa Rita, Floresta, Vélez Sársfiel, Villa Luro, Versalles i Villa Real i els seus límits estan marcats pels carrers Baigorria, Joaquín V. González, Juan Agustín García, Lope de Vega, Álvarez jonte i Irigoyen.

Parroquia San Pedro ApostolJuan de Garay li va entregar aquestes terres a Torres de Vera i Aragón el 1588, el qual les va vendre a Cristóbal Naharro. El 1682, Francisco Rodríguez de Estela compra els terrenys als descendents de Naharro i després, Pedro Fernández de Castro adquireix una parcel·la, a principis de 1700. El 1781, Juan Pedro de Córdova compra la chacra a la familia Castro i treballa les terres. Aquesta casa va passar a ser part de la història del país, ja que el virrei Sobremonte, s’hi va allotjar el 1806 i el 1810 s’hi va dur a terme la instrucció del primer exèrcit patri del país. Finalment, la família Córdova fragmenta les terres i les venen a Vicente Zavala.

Les tres places del barri són l’exemple perfecte de places de barri. La Plaza Monseñor Fermín Lafitte, on hi ha la parròquia San Pedro el Apóstol, està pensada per fer esport. Hi ha una pista de futbol petit, mitja de bàsquet, aparells de gimnasta, gronxadors pels nens, una pista de bochas o de petanca i està envoltada per un circuit per córrer o anar amb bici. La Plaza Don Bosco és l’extensió de l’Hospital Vélez Sarsfield i hi ha, apart de la típica calesita, una pista per aterrar els helicòpters que van a l’hospital. Per últim, la plaça que comparteix nom amb el barri és la típica plaça, amb la gent asseguda prenent mate, les taules per jugar i els nens amb les pilotes de futbol.

Monte Castro_EscolaLa seva pizzeria emblemàtica és el Fortín que es troba a la cantonada de Lope de Vega amb Álvarez Jonte i que va ser declarada Lloc d’Interés Cultural.

L’equip de futbol Club All Boys té el seu camp de futbol al barri, des del 1924, tot i ser el club del barri de La Floresta.

Deixa un comentari