Buenos Aires

Recorregut Complet per Belgrano

El barri de Belgrano potser no està dins de les coses imprescindibles si teniu poc temps per visitar Buenos Aires però per si a cas, nosaltres us preparem la ruta. El dia escollit? jo us recomano dijous ja que dos dels seus museus tenen entrada gratuïta, el Museo Histórico Sarmiento i el Museo de Arte Español.

La següent ruta està pensada per tot un dia, potser dedicar tot un dia a Belgrano, si no esteu molts dies per Baires, és exagerar. De fet turísticament parlant, amb mitja jornada n’hi ha prou. Els imprescindibles serien la Redonda, el Museo Sarmiento, si us agrada la història, les barrancas de Belgrano i el barri xinès. L’altre museu que és recomanable és el de Arte Español Enrique Larreta.

Plaza BelgranoSi estiguéssim en l’època de la colònia, hauríem de creuar Belgrano per poder anar cap al Alto Perú, l’actual Bolívia. El camí que seguiríem seria el Camino Real, que actualment és l’avinguda Cabildo. Així que no sembla mala idea començar la ruta en aquesta via, concretament a Cabildo amb Juramento, que a més a més hi ha una  de les sortides del metro.

Anirem baixant per Juramento fins que ens trobem amb la plaça Belgrano, que està envoltada dels edificis més importants del barri. En un costat ens quedarà la “Redonda”, l’església Immaculada Concepción inspirada amb el panteó de Roma. Sobre Juramento tindrem el primer museu totalment recomanable per entrar, sobretot si ja portes un temps vivint a Argentina, es tracta del Museo de Arte Español Enrique Larreta. El mateix edifici ja és un museu en si, data del 1886 fou, posteriorment la casa d’Enrique Larreta el qual la va anar decorant amb obres d’art d’origen espanyol. Actualment passejar pel museu és com passejar per la casa, la decoració i les sales estan ambientades com a tal i conserva un esplèndid jardí andalus que potser el lloc ideal per treure l’esmorzar, l’entrepà si anem a la catalana, les mediaslunas i el mate si estem fent un dia argentí.

Amb les forces recuperades donarem un tomb per la plaça Belgrano on al bell mig hi trobarem una escultura del pròcer argentí creador de la bandera i un dels líders de la Revolución de Mayo. Si fos cap de setmana, la plaça estaria ocupada per una fira d’artesans amb tot d’objectes de cuir, mates, roba, etc.

També sobre Juramento ens trobarem amb l’altre museu gratuït els dijous, el Museo Histórico Sarmiento on ja l’edifici és sinònim d’història perquè el  1880 va ser la seu del govern federal, quan el barri de Belgrano era un poble. Jo recomano entrar-hi per poder conèixer més sobre la vida de Sarmiento, el president-professor i així a poc a poc, anar-nos endinsant en la història d’Argentina.

Desprès de tota aquesta part cultural ens toca un relax mental així que us recomano seguir caminant per Juramento fins que arribem a les barrancas de Belgrano on entre arbres centenaris hi trobarem una rèplica de l’estàtua de la Llibertat. Si fa bon temps podrem descansar una estona i fins i tot si és l’hora de dinar us proposo dues opcions, una és creuar l’av.Virrey Vertis, on tocant de l’estació Belgrano C hi ha un bar amb entrepans d’allò més econòmics que ens podrem emportar i menjar al parc o l’altra, si us agrada el menjar asiàtic, haureu de seguir llegint.

Suposem que heu dinat a les barrancas si fos dimarts podeu anar per O’Higgins fins al 2390 on hi ha el Museo Casa de Yrurtia, perquè especifico el dimarts? perquè és gratuït. Si és un altre dia de la setmana haureu de pagar uns $10 per veure la casa i l’obra de l’escultor Rogelio Yrurtia, autor d’obres com el mausoleu de Rivadavia a plaça Miserere o el Monumento Canto al Trabajo ubicat davant de la Facultat de Ingeniería a San Telmo. A més també descobrirem com hagués pogut ser Buenos Aires si s’haguessin dut a terme alguns dels seus projectes que mai van veure la llum.

Barrio ChinoPer últim ens queda el barri xinès, així que haurem de creuar les vies i passejar pels carrers que queden entre Arribeños, Mendoza, Montañeses, Olazábal i Juramento. Es coneix com el barri xinès però en realitat hauria de ser el barri oriental o com a mínim el barri taiwanès ja que fou la primera comunitat que es va instal·lar en aquesta zona. Avui hi podrem trobar un seguit de botigues “Tot a 100” amb detalls orientals, restaurants asiàtics i supermercats. Si no hem menjat al parc és perquè em seguit la idea de menjar diferent, així que per aquí tindrem una gran quantitat de restaurants per escollir, des dels més chetos fins als típics “xinos”, podrem menjar al carrer i fins hi tot ens podem menjar un choripan envoltats de caràcters xinesos o en un restaurant inca-peruà. Si ja em menjat us torno a proposar dues opcions, estirar la tarda fins a l’hora de sopar descobrint els carreronets que hi formen el barri xinès i fins i tot passejar per la zona que queda creuant l’av.Libertador o entrar a algun dels supermercats i comprar els ingredients per cuinar asiàtic a casa. A la majoria dels supermercats venen peix i marisc, verdures típiques de l’altra part del món, productes, utensilis i ingredients per cuinar a casa o menjar precuinat per acabar de fer-lo a casa, fins i tot venen rolls de sushi, si és que no teniu ganes de fer-lo. A més a més venen una gran quantitat de productes d’importació d’altres països com l’Estrella o la Voll Damm!

Així que si decidim comprar, ja ens podem dirigir cap a casa que ens toca cuinar per acabar el dia en la versió més xinesa possible. Si estirem la tarda per sopar pel barri xinès podem arribar-nos a l’estadi de futbol del River Plate, el Monumental i podrem entrar al museu de l’equip de futbol.

El Monumental

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s