Com sobreviure a Argentina

Pizzeries, bodegons i parrilles

Si sou dels que busqueu un “restaurant típic” per menjar a Argentina, esteu de sort, a cada barri n’hi ha, mínim, un. Ja hem fet un post amb “Què has de menjar a Buenos Aires” i si us dic la veritat, el millor restaurant és el que trobareu callejeant abans que preguntar, ja que la majoria de porteños us enviarà a Puerto Madero a menjar a algun italià.

El primer que molta gent demana és una parrilla on menjar bona carn o on mengen els argentins. També és impossible de respondre, la majoria de vegades es menja a alguna de les parrilles del barri, però la carn no sempre és bona. Una de les parrilles més famoses, i que us recomanaran els argentins, tot i que ells no hi vagin gairebé mai, és el restaurant Rodizzio, que pots trobar en ciutats europees, però que en realitat utilitza el sistema d’espasa típic de Brasil, la carn és molt bona però no és típic argentí. Un altre lloc que us recomanaran, i al que tampoc van mai, és el Sigue la Vaca, un buffet lliure que, almenys quan jo hi anava, tenia una bona relació preu-qualitat però que té allò que quan tu t’aixeques a buscar el menjar, el teu acompanyant es queda sol a la taula i a la inversa. Com hem dit al principi, cada barri té els seus llocs tradicionals. Pel que fa a parrilles, podríem dir que n’hi ha una cada tres carrers. Les típiques parrilles de barri acostumen a tenir preus recomanables però la qualitat depén del dia. Aquests llocs es caracteritzen per “Parrilla para 2 comen 3” i, generalment, el beure i les patates fregides o l’amanida. El para 2 comen 3 és dubtós, si els dos que hi van són menjadors, només mengen ells, el tercer es queda amb gana. El 2 és perquè les coses individuals, com els choris, només en van 2. De llocs així, ja us dic, que n’hi ha molts, és difícil recomanar-los perqué un dia són bons però l’alre no tant. El que sí, veureu l’ambient argentí 100%. Una parrilla per menjar bé, amb bona relació qualitat-preu és El Mosquito, a la cantonada entre Perón i Lambaré.

PizzeriaPel que fa a les pizzeries, jo no us les recomano, la pizza acostuma a ser de massa gruixuda i amb pocs ingredients, tal com vam comentar a Les pizzes i les pizzeries però els argentins estan molt orgullosos de les seves pizzes i pastes, causa a la seva tradició italiana. Pizzeries també n’hi ha a tots els barris, fins i tot, hi ha cadenes a l’estil clàssic. La ruta més habitual, on pots menjar la “pizza al paso”, és a l’avinguda Corrientes,  alguna de les pizzeries més clàssiques són Las Cuartetas, Los Immorateles, el Guerrin o el Banchero, tot i que aquest últim, el local original, és el de La Boca. També hi ha La Americana, que és més recomanable per l’empanada salteña de carn picant, que per la pizza. Tampoc ens podem oblidar de El Cuartito o les tres pizzeries que hi ha davant del Cementerio de La Chacarita, La Santa María, El Imperio de la Pizza i San Remo o per exemple de El Fortín de Monte Castro.

Las 8 esquinasSi el que volem és menjar coses típiques d’Argentina, sortint del asado, hem de buscar un bodegón. Allí no menjarem res d’especial, res que no ens poguéssim fer a casa però que si estem de turisme val la pena pagar per provar una milanesa napolitana, unas costillas de cerdo a la riojana, un bife de chorizo con patatas o un carrer de cerdo. Eviteu el que sigui peix, perque acostuma a ser filets de lluç arrebossats. D’aquests també n’hi ha a cada barri i aquí no us puc ajudar gaire perquè som més de menjar-nos-ho a casa però per exemple el Viejo Buzón a Caballito o els que hi ha per Angel Gallardo com Los Portugueses, són alguns dels que hem provat i n’hem sortit força contents.

O sigui, en resum, jo us diria que no podeu marxar de Buenos Aires o d’Argentina, sense menjar una parrilla i un bife de chorizo o ojo de bife. Si encara teniu pressupost, pregunteu per algun bodegón on podreu menjar les típiques pastes, canelons, milaneses o altres talls de carn. Amb preu més econòmic heu de provar les empanades i el choripan i si voleu treure-us el gust de les pizzes, feu-ne una porció amb fainá, al paso.

Deixa un comentari