Com sobreviure a Argentina

Sant Jordi 2.0

Fa alguns anys ja vam fer un post de Sant Jordi comentant certs punts de la ciutat on hi ha concentració de llibreries, com la Avenida Corrientes, el Parque Centenario o el Parque Rivadavia. Aquests dies, a la ciutat també hi ha la Feria del Libro, a La Rural, però desafortunadament s’ha de pagar per accedir-hi, tot i que sempre algú et regala alguna entrada gratis, i a dins els preus espanten una mica. Feria Leer y Comer

Aquest any, i per tercer any consecutiu, Margen del Mundo ha organitzat la fira “Leer y Comer” que, estranyament no es realitza per Palermo, sinó a Chacarita, concretament a “Warnes y las vías”, un lloc, que si no fos per aquesta fira, ningú coneixeria i en una zona on la gran majoria dels assistents a “Leer y Comer” és la primera vegada que hi van.

La gràcia d’aquest any, és que com el cap de setmana passat va ploure, la van ajornar a aquest cap de setmana, justament al cap de setmana de Sant Jordi. Així que ha sigut el més semblant a un Sant Jordi català, ja que la fira es realitza a l’aire lliure i hi ha estants de llibres. Pel nom de la fira, podreu imaginar-vos que la temàtica principal de la lectura era la gastronomia i més ara que sembla que els xefs siguin estrelles de rock. Per donar-li una mica de onda han combinat la lectura amb la gastronomia i entre taules de llibres et trobes camions de menjar o “food trucks”, que, pel meu parer, també estan massa de moda.

Feria Leer y Comer (2)La fira en si té un ambient massa “hipster”, masses ulleres de pasta, gorres amb forats, barbes retallades i camises amb estampats horribles; a més a més els preus són excessivament cars i et canses de veure gent fent-se autofotos, perdó selfies. Tot massa careta. El menjar bo, però a preus sobrevalorats, és cert que no cada dia et pots menjar un “chori de ñandú”, un “pancho de cervol” o una empanada de yacaré, però tampoc cal que paguis $100 per un mini chori, un pancho escafanyit o una empanada. Podríem dir que si us voleu atipar a la fira, val més que porteu una butxaca hipster i si no, sempre podeu fer un aperitiu car i després anar a buscar una parrilla de Warnes per clavar-vos un chori com el Déu argentí mana. En un post futur us explicarem Warnes en si.

Feria Comer y LeerEn fi, per sortir de casa i tenir una “sensació” de Sant Jordi, passa. Però si voleu comprar-vos un llibre, recomanem més el post anterior.

Deixa un comentari