Buenos Aires

Ruta completa per Coghlan

Potser exagerem si diem que Coghlan hauria de sortir a les guies però és que és un barri amb tant d’encant i tranquilitat, que sorpren que estigui en una ciutat gran. Amb aquesta ruta completa per Coghlan, t’ajudem a descobrir-lo a poc a poc.

Esperem que es posi una mica de moda, només una mica i en secret.
Ruta completa per Coghlan_Emblema

Què visitar i fer per Cohlan

En situació

El barri de Coghlan també és un d’aquells barris de Capital que va nàixer al voltant de l’estació de trens. El barri porta el nom d’un tècnic irlandès, John Coghlan, que va treballar en la construcció del ferrocarril a Argentina. É

s un barri tranquil, impressionadament tranquil, passejar pels seus carrers et dóna la mateixa sensació que pel Parque Chas però en aquest cas, amb una mica més de “onda”. El barri és veí de Belgrano, Villa Urquiza, Núñez i Saavedra i els seus límits són les vies del ferrocarril Mitre, Núñez, Zapiola, Monroe i Tronador.

Ruta completa per Coghlan_Estacio

Una mica d’història per parlar al bar

La linia que anava cap a l’actual Tigre passava pels terrenys on avui en dia hi ha el barri de Coghlan. Emilio Nouguier, qui havia aconseguit la concessió per contruir una estació de trens en aquest ramal ferroviari va fundar la “Compañía Nacional de Ferrocarriles Pobladores”. El nom de la companyia no deixa gaires dubtes del seu objectiu.

El 1888 va comprar les terres on després es començaran a construir cases, que a poc a poc aniran donant forma al barri de Coghlan.

L’estació origen de tot

L’estació de trens és l’eix del barri, tot i estar en un dels seus límits. L’estació es va inaugurar el 1891 i posteriorment es va dividir el terreny el lots i es va vendre per a construir les cases dels treballadors i immigrants, principalment bascos i francesos, però també anglesos, com es pot veure en l’estil arquitectònic de moltes cases pels voltants de l’estació.

Coses que no t’esperes:

L’estació de Coghlan és ara una biblioteca amb més de 12.000 volums.

També és la seu de l’Asociación Civil Amigos de la Estación de Coghlan.

L’encant del barri

Tota l’activitat comercial es troba a les seves avingudes, per on també hi passen els autobusos. La resta de carrers són per “fer carrer”, amb cases baixes amb jardí i pocs edificis.

Dos dels exemples són els passatges Plutarco i Sócrates, carrerets amb arbres i ocells; de fet entre ells hi ha Plutarco Almacén, una botiga que representa l’ambient del barri, amb un estil orgànic, natural i de reciclatge on s’hi pot trobar des de menjar, com pans artesans o fruita i verdura, fins a llibres o CD’s i fins i tot pots comprar-hi jardineres amb hortalisses per fer-te un hort a casa.

Ruta completa per Coghlan_Estacio (2)

Parroquia Santa María de los Ángeles

La parròquia Santa María de los Ángeles, la patrona dels nens a Buenos Aires, data de 1928 i va ser inaugurada pels pares franciscans caputxins. Fou obra de l’arquitecte Horn. Un altre edifici important del barri és l’hospital Pirovano, que porta el nom d’un metge que va exercir durant l’epidèmia de febre groga de 1871.

Què són aquestes xemeneies?

Mirant cap al cel podem veure una de les típiques torres de totxos que podem trobar en diferents llocs de la ciutat. En aquest cas es tracta d’una torre de 35 metres d’alt que era una ventilació cloacal.

Ruta completa per Coghlan_Xemeneia

Museo Ana Frank

El museu Ana Frank es troba a Superí 2647 i hi podem veure una línia del temps d’Alemanya i de la família Frank, així com una rèplica de la casa on es va amagar la família de Anne.

Per visitar el museu s’ha de pagar entrada però va inclosa una visita guiada que acostumen a fer nois i noies molt joves. Una dada que ens sembla molt interessant remarcar.

Podem fer coincidir la nostra visita pel barri amb un dia entre dimarts i dissabte, ja que per la tarda és l’horari d’obertura del museu.

Street Art Buenos Aires_ costat esglesia

Extra Extra: GRATIS

Passejant per Coghlan vam veure algun que altre bar i alguna que altra parrila però com que no n’hem visitat cap, no podem fer la tradicional secció “d’un cafè a Coghlan”. El que podem fer, si ens ajudes, és a completar-la amb la teva opinió i deixar completa aquesta ruta completa per Coghlan. Deixa’ns un comentari amb el teu bar i/o restaurant preferit del barri.

Si viatges amb pressupot motxiller per Buenos Aires estàs de sort. Fuet i Mate hem preparat una RUTA GRATIS (NO LOW COST) per Buenos Aires.

Tota la guia de coses per fer i vistiar de Buenos Aires.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.