Catalanades pel món

Feliç dia de San Anastasi

Avui vaig a fer una excepció al blog i en lloc de parlar d’Argentina, parlarem de Lleida a Buenos Aires. Perquè la part positiva de viure a Buenos Aires és que és una ciutat que ha rebut molts immigrants i això et permet trobar sempre referències a casa, com ja hem vist als posts de catalanades i a les fotografies. Són aquelles coses bones que no t’esperes de Buenos Aires.
Així que si un 11 de maig us trobeu a Buenos Aires, segurament no tindreu cireres del tros per menjar però podreu anar a un parell de llocs per sentir-vos una mica més com a casa. Pels que no sou de Lleida, què perquè faig referència a l’11 de maig? Doncs perquè és Sant Anastasi, un dels dos patrons de Lleida i també patró de Badalona, qui sembla que fou un soldat de les legions romanes que masqué a Lleida i morí martiritzat a Badalona, l’11 de maig del 305.

La primera i la més sorprenent la trobarem al subte C, concretament a l’estació Lavalle, direcció Retiro.

Lleida-SubteC

I la segona sorpresa la trobem a Olazábal al 4457 on el cartell d’una farmacia ens farà fer una riatlla.

ColegialesOlazaval y Alvarez Thomas

Sí, ho sé, posa Lérida, però bé a 10.391 km de casa, acceptem “pulpo com animal de companyia”.

Hi ha un bar a Villa Crespo, el Hops, a Castillo i Malabia que si bé no podreu demanar una San Miguel, sí que tenen un cartell d’aquesta beguda lleidatana, tot i que d’origen filipí.

Confesso que llegint per fer aquest blog he descobert la Festa de la Crema del Dimoni de Badalona i sembla una bona excusa per visitar aquesta localitat barcelonesa.

Deixa un comentari