Buenos Aires

Museo de Arte Latinoamericano de Buenos Aires_MALBA

El Museo de Arte Latinoamericano de Buenos Aires o més freqüentment anomenat MALBA està ubicat a Palermo, a la zona coneguda com a Palermo Chico. Es tracta d’un dels museus més recomanats a les guies, malgrat tot a mi m’ha costat 5 anys decidir-me anar-hi perquè resulta que és el museu més car de la ciutat, fins i tot el dia que fan descompte. I val la pena?, un NO rotund. Per veure art hi ha tres museus molt més recomanables, el MuseoNacional de Bellas Artes de Recoleta i els Museo de Arte Moderno i de Arte Contemporáneo de San Telmo.

Palermo_MALBAEl MALBA és el museu ideal pels amants de les selfies, dels facebooks i de les barbes retallades amb ulleres de pasta. No vull que soni malament, les exposicions segurament siguin d’allò més interessants, tot i que els poc entesos en art no apreciem parar-nos davant d’un televisor que ens mostra una imatge semblant a la que veiem al pont que creua Figueroa Alcorta i que ens porta a la facultat de dret. El tema és que els visitants del museu són els típics guiris que recorren les ciutats amb el TOP 10. En fi, anem a parlar una mica del museu, disculpeu la part personal, però algú ho havia de dir!

L’objectiu del MALBA és difondre l’art llatinoamericà de principis del s.XX fins a l’actualitat. El museu està ubicat en un edifici d’estil deconstructivista, de finals de 1990, totalment integrat amb l’art que hi ha exposat al seu interior. L’edifici, obra dels arquitectes argentins Gastón Atelman, Martín Fourcade i Alfredo Tapia, es destaca per la il·luminació exterior i per grans sales. La col·lecció permanent del museu està formada per unes 400 obres de 160 artistes d’arreu de Sud-amèrica com Argentina, Uruguay, Chile, Cuba, Venezuela, entre altres. Les obres tant són pintures i escultures com fotografies i videos. Eduardo F.Constantini, un col·leccionista privat, fou qui va decidir crear una fundació, també privada, per exposar la seva col·lecció d’art llatinoamericà i així fou com nasqué el MALBA.

Un dels punts destacats del MALBA és la seva agenda cultural, sempre hi fan activitats complementàries, tenen una agenda molt extensa on acostumen a destacar cicles de cinema, tot i que també a preus “MALBA”, $55 públic general, $28 estudiants.

Museo de Arte Lationamericano de Buenos Aires_Av. Figueroa Alcorta, 3415. De dijous a dilluns de 12.00h a 20.00h, els dimecres finsa les 21.00. Visites guiades dimecres i diumenges a les 16.00h. Entrada $90 i estudiants $45 i dimecres $45, estudiants gratis. Visita 30 min.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s